SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin'in güvenlik şefi Doğu Türkistan'da: Baskıyı artırın!

Doğu Türkistan'ın sınır bölgelerini ziyaret eden Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) polis, hukuk işleri ve istihbarattan sorumlu Politbüro üyesi ve Eski Çin Devlet Güvenlik Bakanı Chen Wenqing, bölgedeki baskı politikasını artırma çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2024 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2024 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin'in güvenlik şefi Doğu Türkistan'da: Baskıyı artırın!

Doğu Türkistan genelinde Çin'in soykırım politikası tüm hızıyla devam ediyor. Doğu Türkistan'ın sınır bölgelerini 26 Mayıs 2024 tarihinde ziyaret eden Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) Polis, Hukuk İşleri Ve İstihbarattan Sorumlu Politbüro üyesi ve Eski Çin Devlet Güvenlik Bakanı Chen Wenqing, bölgedeki baskı politikasını artırma çağrısı yaptı.

ÇİN'İN KİLİT İSMİ DOĞU TÜRKİSTAN'IN SINIR BÖLGELERİNDE

Çin'in propaganda kanalı Xinhua'nın aktardığı haberde, Chen Wenqing'in Doğu Türkistan'daki Çin'in siyasi birimlerini, ÇKP sokak topluluklarını ve sınır limanlarını ziyaret ettiği belirtildi. Ayrıca ÇKP'nin kilit ismi Chen Wenqing'in Kaşgar, İli, Ürümçi ve Doğu Türkistan'ın işgal edilmesinde en büyük rolü üstlenen Xinjiang Üretim ve İnşaat Kolordusu (Bingtuan) Dördüncü Tümeni'nde 22 Mayıs ile 26 Mayıs arasında art arda gözetimlerde bulunduğu kaydedildi.

Chen Wenqing during his inspection tour in Gansu Screenshot.

"TERÖRLE MÜCADELEYİ DAHA DA SIKILAŞTIRMAMIZ GEREKİYOR"

Bölgede Çin Başkanı Şi Cinping'in baskı politikasının daha sıkı bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini vurgulayan Chen Wenqing sözde terörle mücadele bahanesi ile Uygur Türklerinin mercek altına alınacağının altını çizerek, "Şi Cinping'in genel ulusal güvenlik kavram hakkındaki düşüncelerini kapsamlı bir şekilde incelemek, uygulamak ve Partinin yeni dönemini tamamen, doğru ve kapsamlı bir şekilde uygulamak gerekiyor. Xinjiang'da (Doğu Türkistan'da) istikrarın ve ülke genelinde istikrarın sağlanması için (sözde) terörle mücadeleyi daha da sıkılaştırmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

TAYVAN'A ÇIKARMA YAPTI DOĞU TÜRKİSTAN'DA BASKI ARTTI

Uzmanlar ise bu durumu Çin'in yeni bir baskı projesinin sinyali olarak değerlendiriyor. Ayrıca Devlet Güvenlik Bakanlığı gibi en önemli yerlede görev yapan birinin Doğu Türkistan'daki 4 günlük ziyaretinin bölgenin sahipleri olan Uygur ve diğer Türk toplukukları için endişe verici olduğunu söylüyor. Öte yandan uzmanlar, bu ziyaretin Tayvan ile yaşanan gerginliğin tırmandığı bir dönemde gerçekleşmesinin de tesadüf olmadığını ve Batı ülkelerine bir mesaj olduğunu belirtti.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.