SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin'den Uygur soykırımını anlatan filme karalama kampanyası!

Çin, Uygur Hareketi Başkanı Ruşen Abbas’ın hazırladığı "Kız Kardeşimi Arıyorum" adlı film hakkında basın toplantısı yaparak, Doğu Türkistan'daki baskıları anlatan filme karşı karalama kampanyası başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2023 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2023 21:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin'den Uygur soykırımını anlatan filme karalama kampanyası!

Çin'in Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri başta olmak üzere diğer Türk topluluklarına uygulamakta olduğu Uygur Soykırımı, 21'ci yüzyılda insanlığın yüz karası olarak tarihe geçti. Bu soykırımı dünyaya duyurmak adına atılan her adım ise Çin Komünist Partisi tarafından karalanmak isteniyor. Bunun en son örneği ise Doğu Türkistan'da Çin kamplarına atılan Dr. Gülşen Abbas’ın kaçırılması ve onu arayan kız kardeşi Ruşen Abbas’ın hikayesini anlatan "Kız Kardeşimi Arıyorum" adlı film.

Uygur Hareketi Başkanı Ruşen Abbas’ın Uygur soykırımını dünyaya duyurmak maksadıyla öncülüğünü yaptığı film hakkında, Pekin hükumeti basın toplantısı yaparak filmi temelsiz yalanlarla karalamak istedi.

ÇKP, RUŞEN ABBAS'I HEDEF ALDI!

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde yayımlanan film, Abbas’ın ablası Dr. Gülşen Abbas'ın kaçırılmasını anlatıyor. Filmde Ruşen Abbas’ın ablasının izini bulmak için ortaya koyduğu mücadeleler yer alıyor. Uygur Soykırımı mağdurları, tanıkları ve Çin'in resmi hükumeti sözcülerinin de açıklamalarının yer aldığı film, Komünist Partinin hedefi halinde geldi.

Pekin hükümeti, sözde özerk bölge temsilcilerinin de katıldığı basın toplantısını düzenleyerek, "Kız Kardeşimi Arıyorum" filmine dair temelsiz iddialar ortaya attı. Filmin gizli bir anlaşma ile yapıldığı yalanını öne süren komünist rejim yetkilileri, Abbas’ın ablasını arama mücadelesine leke sürmek istedi.

Abbas konuyla ilgili “Komünist rejimin bu açıklamayı yapmasını filmin etkisi olarak görüyorum. Masum kız kardeşim bir hapishane hücresinde acı çekiyor ve Çin rejimi onu sahte suçlamalarla şeytanlaştırmaya devam ediyor ancak ÇKP'nin saldırıları, belgeselin gerçeği ifşa etmesiyle tehdit altında olduklarını ve bu nedenle onu itibarsızlaştırma ihtiyacı duyduklarını gösteriyor. İnsanları filmi izlemeye teşvik ediyorum. Gülşen'in hikayesi bir etki yaratmaya devam edecek ve farkındalığı yaymayı asla bırakmayacağız” açıklamasında bulundu.

Abbas, Çin rejiminin ablasını sadece kendisinden intikam almak için kaçırdığını belirterek, onun sağlığı ve durumu hakkında açıklama yapılmasını talep etti.

Rushan Abbas (@RushanAbbas) / Twitter

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.