SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin casusu çıkan Vali Yardımcısı, Uygur Soykırımı'nın gündeme gelmesini engellemiş!

New York Valisi Kathy Hochul’un eski yardımcısı Linda Sun'un, Uygur Soykırımı'nın gündeme gelmesini engellediği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin casusu çıkan Vali Yardımcısı, Uygur Soykırımı'nın gündeme gelmesini engellemiş!

New York Valisi Kathy Hochul’un eski yardımcısı Linda Sun, 3 Eylül 2024 tarihinde casusluk suçlamasıyla gözaltına alındı. Sun'un, Çin hükûmeti için çalıştığı ve bu süreçte Çin'in Doğu Türkistan'da uyguladığı Uygur Soykırımı gibi kritik konular üzerinde etkili olduğu bildirildi.

ÇİN KONSOLOSLUĞU İLE GİZLİ GÖRÜŞMELER

Linda Sun'un, 2021 yılında New York'taki Çin Konsolosluğu ile sıkı ilişkiler kurduğu ve mevcut Eyalet Başkanı Kathy Hochul ile Çin Konsolosunun bayram günlerinde video konferans görüşmeleri düzenlemesine yardım ettiği bildirildi. Linda Sun'un, bu görüşmelerde politik tartışmalardan kaçınılması yönünde baskı yaptığı öğrenildi.

UYGUR SOYKIRIMI'NIN GÜNDEME GELMESİNİ ENGELLEDİ

Linda Sun'un, New York eyaletinde Uygur Soykırımı gibi kritik insan hakları konularının gündeme gelmesini engellediği iddanemede yerini aldı. Linda Sun'un, Kathy Hochul'un konuşma metnini hazırlayan bir görevliyle tartışarak, Uygur meselesinin metin içinde yer almamasını sağladığı belirtildi.

15 YIL SONRA GÖREVDEN ALINDI

Linda Sun, New York eyaleti hükûmetinde 15 yıl görev yaptıktan sonra, 2023 yılında görevinden ayrılmıştı. Hochul'un ofisindeki yetkililer, görev süresindeki uygunsuz davranışları fark edilerek Sun'un görevden alındığını açıkladı.

YARGI SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Linda Sun ve eşi, 3 Eylül'de New York'taki evlerinde tutuklandıktan sonra suçsuz olduklarını iddia etti. Mahkeme, Sun'dan 1.5 milyon dolar, eşinden ise 500 bin dolar kefalet bedeli aldı. Çift, 25 Eylül'de yeniden yargılanacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.