SON DAKİKA
Hava Durumu

Başdanışman Yalçın Topçu, İbad Hüseyinli ile görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Azerbaycan Milli Kahramanı İbad Hüseyinli'yi kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2023 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2023 01:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Başdanışman Yalçın Topçu, İbad Hüseyinli ile görüştü

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Azerbaycan Milli Kahramanı İbad Hüseyinli ile bugün bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Can Azerbaycan’ımızın yaşayan Milli Kahramanı ve Türk dünyasının da kahraman evladı İbad Hüseyinli’yi milletimizin evinde ağırlamış olmaktan çok mutlu olduk. Kendisinin ilk Karabağ savaşındaki Ermeni işgalciler ve ASALA mensubu vahşi katil sürüsüne karşı verdiği kahramanca mücadelesini, Ermenilerin kurdukları tuzakla gazi olup ölümden döndüğünü biliyorum ve kendilerine, ikinci vatanına ve evine hoş geldin diyorum. ‘Ben insanım’ diyen her iyi insan gibi bizimde gündemimizde, İsrail hükümeti tarafından Filistinli bebeklere ve sivillere 7 Ekim’de bu yana uygulanan, ve insanın kanını donduran yaşama sevincini kaybettiren  vahşi Jenosit var!

BM Genel Kurulunun; ABD ve 9 kenar mahallesi olan ülkeleri ile birlikte hayır oyu kullandığı 'Gazze’de Derhal Ateşkes İlanı tasarısını, yani İsrail’in Siyonist hükumetine ‘bebekleri katlederek yaptığın Jenosit'i durdur!' dediği tasarıyı, 153 evet oyu ile kabul etmiş olması önemlidir. Çünkü; dünya kendisinin 5'ten, ABD ve kenar mahalleleri olan uydu ülkelerinden büyük olduğunu ezici bir çoğunlukla göstermiştir.

İsrail hükumeti ve yandaşlarının yaptığı bebek katliamına 153 ülke 'dur' diyerek, Filistin halkının var olma davasının yanında olduğunu göstermiş ve demiştir ki, siz zalimlere rağmen insanlık daha ölmedi.

Bu vesileyle vefatının 20. yılında Azerbaycan’ımızın Umummilli lideri ve Türk dünyasının büyük devlet adamı Haydar Aliyev’i, Azerbaycan’ın ilelebet var olması için emeği geçen tüm münevverlerini, can veren şehitleri, kanını döken gazilerimizi, Gazze şehidleri ile bölücü terör örgütü ve arkasındaki güçlere karşı verdiğimiz mücadelede dün cennete uğurladığımız şehid Piyade Teğmen Eril Alperen Emir’imizle birlikte tüm şehidlerimizi ve gazilerimizi saygı rahmet ve şükranla anıyorum.” 

İBAD HÜSEYİNLİ: BEN TÜRK OĞLU TÜRKÜM

Azerbaycan milli kahramanı İbad Hüseyinli yaptığı konuşmada, Yalçın Topçu’ya her zaman kendisine göstermiş olduğu ilgi ve alakası için teşekkür ederek, “Ben Türk oğlu Türküm. Azerbaycan’ın azatlığını ilk tanıyan kardeşi Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Karabağ topraklarını 44 günlük zaferle Ermeni işgalinden kurtardığımız savaşta da kardeş Türkiye'mizin ve dünyada da çok önemli bir lider ve devlet adamı olan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 'Biz sizin arkanızda değil, yanınızdayız' diyerek bir millet olduğumuzu bütün dünyaya ilan etmiş Karabağ’ımız 30 yıl sonra Bakü’süne Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev'in demir yumruğu ile kavuşmuş Karabağ meselesi halledilmiştir. Allah Türk milletinin birliğini korusun. Biz bir oldukça bize düşmanlık düşünenler bizden korksunlar" açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.