SON DAKİKA
Hava Durumu

Balkanların en büyük camisi olan Namazgah Camisi ibadete açıldı!

Arnavutluk'ta Türkiye'nin desteğiyle Balkanların en büyük camisi olan Namazgah Camisi ibadete açıldı. Caminin açılışı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Balkanların en büyük camisi olan Namazgah Camisi ibadete açıldı!

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, yapımına 2015 yılında başlanan ve Türkiye'nin de katkılarıyla inşa edilen Balkanların en büyük camisi olan Namazgah Camisi, 10 Ekim 2024 tarihinde ibadete açıldı.

Caminin açılışı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş eşliğinde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfının katkılarıyla inşa edilen Namazgah Camisi'ne sağlanan destek için Arnavutluk Başbakanı Edi Rama başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami alanındaki Balkan Kültürleri Birlikte Yaşam Müzesi ile Arnavutluk'un zengin kültür mirasını yansıtmayı hedeflediklerini dile getirdi. Caminin 6 asrı aşan ortak tarih ve kardeşliğin en yeni nişanesi olarak hafızalardaki yerini alacağına işaret eden Erdoğan, konuşmasında "Namazgah Camii'nin aramızdaki dostluğun, kardeşliğin, dayanışmanın sembolü olacağından şüphe duymuyorum." ifadelerini kullanarak ikili ilişkilere de dikkat çekti. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Şunu özellikle vurgulamak isterim, sıkı kardeşlik hukukuyla bağlı olduğumuz Arnavutluk ile kültürel ve sosyal ilişkilerimizin daha da derinleştirilmesi önceliğimizdir. İki millet birbirlerini her vesileyle desteklemiş, derdine ve sevincine ortak olmuştur. Ülkelerimizdeki deprem felaketlerinde Türk ve Arnavut halklarının gösterdiği dayanışma uluslararası camiaya örnek teşkil etmiştir. Fier ilinde inşa ettiğimiz Türkiye Arnavutluk Dostluk Hastanesi ve Laç'ta yaptığımız deprem konutları bu dayanışmamızın en somut eseridir. İnşallah bundan sonra da devletimizle, kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla Arnavutluk'un yanında yer almaya devam edeceğiz.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da Namazgah Camisinin yaptırılmasında desteği olan Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını sunarak, "Nesiller sizin jestinize şahit olacak ve iki ülke arasındaki bağdan bahsedecek." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.