SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakü’de TİKA tarafından desteklenen Sosyal Girişimcilik ve İnovasyon Eğitimi verildi

TİKA’nın destekleriyle, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) ile Bakü Devlet Üniversitesi (BDÜ) iş birliğinde başlatılan proje kapsamında Bakü’de “Sosyal Girişimcilik ve İnovasyon Oryantasyon Eğitimi” gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bakü’de TİKA tarafından desteklenen Sosyal Girişimcilik ve İnovasyon Eğitimi verildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleri doğrultusunda, ASBÜ ile BDÜ iş birliğinde “ASBÜ Sosyal Girişimcilik ve İnovasyon Araştırma Ekosisteminden Bakü Devlet Üniversitesine Deneyim Paylaşımı ve Teknik Destek Verilmesi Projesi” başlatıldı.  

Proje kapsamında düzenlenen eğitim programı 1 – 2 Temmuz 2024 tarihlerinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirildi. ASBÜ Sosyal İnovasyon Merkezinin düzenlediği eğitim ASBÜ SİM Müdürü Prof. Dr. Erdal Akdeve ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Çetin Önder tarafından verildi.

Sosyal inovasyon, girişimcilik, ekosistem ve sosyal etki araştırma yöntemleri konularında gerçekleştirilen oryantasyon eğitimine BDÜ’nün çeşitli fakültelerininden akademisyenler katılım sağladı.

Azerbaycan ve Türkiye akademik çevreleri arasında temel kavram ve olgularda ortak dilin geliştirilmesini amaçlayan eğitimin devamında projenin amacına ulaşmasına yönelik durum tespiti, paydaş analizi, strateji geliştirme ve sürdürülebilirlik faaliyetleri ve etkinliklerinin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.