SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Çavuşoğlu Bakanlar Konseyi için Özbekistan'da

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Bakanlar Konseyi 26. Toplantısı için Özbekistan'a gitti.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2023 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2023 22:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bakan  Çavuşoğlu Bakanlar Konseyi için Özbekistan'da

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Bakanlar Konseyi Toplantısına katılmak üzere Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e gitti. Burada, ilk olarak Pakistan Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari ile bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu ardından Özbekistan Dışişleri Bakan Vekili Bahtiyor Saidov, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile görüştü.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Bakanlar Konseyi 26. Toplantısı için Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e gitti. Özbekistan Dışişleri Bakanlığının ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Kazakistan Dışişleri Bakanı Muhtar Tileuberdi, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev, Pakistan Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari, Tacikistan Dışişleri Bakanı Siraceddin Muhriddin, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ve Teşkilat Genel Sekreteri Hüsrev Nazıri ile uluslararası kuruluşların yetkilileri katıldı.

Image

BAKAN ÇAVUŞOĞLU ÖZBEKİSTAN'DA 

Bölgede temaslarını sürdüren Bakan Çavuşoğlu ilk olarak Pakistan Dışişleri Bakanı Zerdari ile görüştü. Ardından Bakan Çavuşoğlu, Özbekistan Dışişleri Bakan Vekili Saidov ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu ile görüştü. Bakan Çavuşoğlu Özbekistan ziyaretine ilişkin sosyal medya paylaşımında, "Özbekistan’da Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Bakanlar Konseyi 26. Toplantısı’na katıldık. Gıda ve enerji alanları ile tedarik zincirlerinde yaşanan küresel sınamalara karşı ekonomi ve alternatif enerji kaynakları başta olmak üzere etkin iş birliği gerekliliğini vurguladık" ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.