SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan ve Kazakistan istihbarat alanında iş birliği yapacak!

Kazakistan ve Azerbaycan arasında savunma alanında askerî istihbarat iş birliğini öngören 5 yıllık anlaşmanın onaylanmasına ilişkin karar taslağı kamuoyu ile paylaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 23:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 23:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan ve Kazakistan istihbarat alanında iş birliği yapacak!

Türk dünyası devletlerinin iş birliği gün geçtikte gelişiyor. Bu kapsamda, Kazakistan ve Azerbaycan arasında savunma alanında askerî istihbarat iş birliğini öngören anlaşmanın onaylanmasına ilişkin karar taslağı, 23 Temmuz 2024 tarihinde kamuoyunun dikkatine sunuldu.

Azerbaycan Devlet Haber Ajansı (AZERTAC) tarafından gündeme taşınan haberde, tarafların savunma alanındaki istihbarat bilgilerinin karşılıklı paylaşımı, terör ve aşırılık yanlısı örgütler ve karşılıklı çıkarları ilgilendiren askerî olaylara müdahale, ortak muhabere eğitimlerinin düzenlenmesi ve farklı iş birlikleri alanlarında anlaşmaya vardığı belirtildi.

Anlaşma çerçevesinde elde edilen bilgilerin, bilgiyi sağlayan tarafın aleyhine kullanılamayacağı da vurgulandı. Ayrıca anlaşma, “İmzalanan Anlaşma çerçevesinde ülkeler arasında paylaşılacak bilgiler, ilgili bilgiyi sağlayan tarafın yazılı izni olmadan üçüncü bir tarafa açıklanamaz, verilemez veya devredilemez.” ifadelerini de içeriyor.

Anlaşmanın geçerlilik süresi ise beş yıl olarak belirlendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.