SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları Almatı’da görüştü

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan Kazakistan’ın Almatı şehrinde 10-11 Mayıs tarihleri arasında görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2024 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2024 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları Almatı’da görüştü

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan Kazakistan’ın Almatı şehrinde bir araya geldi. Almatı ev sahipliğinde 10-11 Mayıs tarihlerinde görüşen bakanlar "Barış ve Devletlerarası İlişkilerin Kurulmasına İlişkin İkili Anlaşma" taslağının maddeleri üzerine müzakere gerçekleştirdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından 11 Mayıs tarihinde konuya ilişkin yapılan açıklamada taraflarda halen görüş ayrılıklarının bulunduğu ve çözüm bekleyen konular üzerinde müzakerelerin sürdürülmesi konusunda mutabakata vardığı bildirildi.

Ziyaret kapsamında bakanların, Kazakistan Başbakan Yardımcısı Murat Nurtleu ile ikili ve üçlü formatta ayrı ayrı görüştüğü kaydedildi. Bayramov, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki görüşmelere ev sahipliği yaptığı için Kazakistan'a teşekkür etti.

"ANLAŞMAYI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUM"

Ermeni işgal güçlerinin Azerbaycan'a yönelik taciz girişimi devam ederken, hükumetler arası mücazekere görüşmeleri için adım atılmıştı. Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Ofisinden 6 Mayıs 2024 tarihinde yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan ile Ermenistan arasında görüşülecek müzakere süreci Kazakistan'ın başkenti Almatı'da 10 Mayıs tarihinde yapılacağı duyurulmuştu. Açıklamda ayrıca, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in, iki ülkenin Kazakistan'da müzakere yapma kararını onayladığı bildirilmişti. Tokayev konuya ilişkin açıklamasında, "Azerbaycan Cumhuriyeti ile Ermenistan Cumhuriyeti arasında, Kazakistan tarafının teklifi üzerine Dışişleri Bakanları arasında iki devlet arasında bir barış anlaşmasının hazırlanmasına ilişkin müzakerelerin yapılması yönündeki anlaşmayı memnuniyetle karşılıyorum." ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.