SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan, sınırda Ermenilerin yeni provokasyon hazırlığında olduğunu dile getirdi

Ermeni askeri güçlerinin, Laçın hattında Azerbaycan ordusunun pozisyonlarına karşı taciz ateşi ve provokasyon girişimleri engellendi. Üç Azerbaycan Türkünün şehit olmasına neden olan çatışmanın ardından Bakü yönetiminin, Ermeni provokasyonlarını bölgeden temizlemek için harekat planladığı ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2023 00:20
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2023 00:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan, sınırda Ermenilerin yeni provokasyon hazırlığında olduğunu dile getirdi

Azerbaycan-Ermenistan güçleri arasındaki temas hattında 11 Nisan 2023 tarihinde çıkan çatışmada 3 Azerbaycan askeri şehit oldu. Azerbaycan hükumeti, Gorus ili Dığ yerleşim birimindeki Ermeni güçlerinin Azerbaycan askerlerinin bulunduğu Laçın hattına taciz ateşi ve provokasyon girişiminde bulunmasının ardından yoğun çatışmalar yaşandı.

Ermenistan'da ise 4 asker Azerbaycan ordusunca etkisiz hale getirildi ve 6 asker de yaralandı. Ayrıca, Laçın istikametinde yaşanan olayın ardından askeri operasyonların başlatılması konusu Azerbaycan'da yeniden gündeme geldi. Laçın hattında Ermeni provokasyonlarına ilişkin Azerbaycan medyasına konuşan Albay Şair Ramaldan, Ermeni liderliğinin siyasi hedefler amaçladığını ve bunları provokasyon yaratarak oluşturmaya çalıştığını kaydetti

ERMENİ TARAFI PROVOKASYONLAR YARATARAK BARIŞ ANLAŞMASINI İMZALAMAYI REDDEDİYOR

Azerbaycan Türkü Albay, "Ateşkesi ihlal ederek veya bir yönde provokasyonlara yol açarak durumu tırmandırmak istiyorlar. Azerbaycan ordusunun Laçın-Hankendi istikametine geçmesi, Ermenistan topraklarından topraklarımıza yasa dışı giriş yapılması, Ermenilerin Azerbaycan sınırına sevkiyat yapması gibi durumlar sınırdaki süreci gergin hale getirdi. Kontrol noktası kurma isteğini kabul etmediler ve bu nedenle provokasyonlara başvurmuşlardır. Ermeni tarafı provokasyonlar yaratarak barış anlaşmasını imzalamayı ve 10 Kasım anlaşmasının hükümlerini yerine getirmeyi reddediyor" ifadelerini kullandı.

AZERBAYCAN, SON PROVOKASYONU CEVAPSIZ BIRAKMAYACAK

Ermenilerin bu provokasyon ile hedefine ulaşamayacağını ifade eden Albay Şair Ramaldan, "Bölgeye yabancı güçler çekmeye çalışıyorlar. Ayrıca Rusya ve Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütünün bölgedeki faaliyetlerini itibarsızlaştırmak ve Avrupa Birliği'nin buraya gelişinin önemini artırmak istiyorlar. Her şeye rağmen, Azerbaycan ordusu, harekât şartlarını kontrol altında tutacak ve bu yönde yeterli adımları atmaya devam edecektir. Elbette silahlı kuvvetlerimiz son provokasyonu cevapsız bırakmayacaktır. Atılan adımların sonuçlarını yakında göreceğiz" dedi.

ÜÇ AZERBAYCAN ASKERİ ŞEHİT DÜŞTÜ

Ermenistan ordusunun ateş açması sonucu 3 Azerbaycan askeri şehit oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.