SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan, Fransa’nın Ermenistan’a silah sevkiyatını kınadı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, Fransa'nın Ermenistan'a silah göndermesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2023 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2023 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan, Fransa’nın Ermenistan’a silah sevkiyatını kınadı

Azerbaycan, Fransa’nın Ermenistan’a yönelik silah sevkiyatını kınadı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade yaptığı yazılı açıklamada, "Fransa'nın Ermenistan'a saldırı özelliğine sahip Bastion zırhlı personel taşıyıcı göndermesini kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

BÖLGEDE BARIŞ VE İŞBİRLİĞİNDEN BAŞKA ALTERNATİF YOK

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, Fransa’nın Ermenistan’ı silahlandırmasının sonucunda bögedeki gerginliğin artacağına işaret etti. Hacızade, "Ermenistan ve Fransa, bölgedeki silahlanma politikasına son vermelidir. Bu ülkelerin, bölgede barış ve işbirliğinden başka alternatif olmadığını artık anlamaları gerekiyor" dedi. Hacızade, uluslararası topluma Ermenistan'a silah sağlamaktan kaçınma, bu tür gayrimeşru faaliyetleri durdurma ve kınama çağırısında bulundu.

FRANSA, ERMENİSTAN'A SİLAH TEDARİKİ SAĞLAYACAĞINI AÇIKLADI

Fransa Senatosu Başkanı Gerard Larchet, 14 Temmuz 2023 tarihinde Ermenistan Meclis Başkanı Alen Simonyan ile görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından skandal bir açıklamada bulundu.

Başkan Larchet, “Ermenistan ile Dağlık Karabağ'ı birbirine bağlayan Laçin Koridoru'nun derhal açılmasını ve Fransa'nın, Ermenistan'ın güvenliğini sağlamak için silah tedarik etmeyi hızlandırmasını talep ediyorum” dedi.

ERMENİSTAN MECLİS BAŞKANI SİMONYAN, FRANSA'YI ZİYARET ETTİ

Ermenistan Meclis Başkanı Alen Simonyan, 13 Temmuz 2023 tarihinde Fransa ziyaretini sona erdirdi. Ziyaret kapsamında Fransa, Ermenistan’a 50 adet SHERPA LIGHT, VAB MK3 ve ACMAT BASTION zırhlı personel taşıyıcı, MISTRAL "Atlas-RC" HHM füzeleri tedarik edeceğini açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.