SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan'dan Ermenistan saldırısına yanıt: İntikam Operasyonu

Ermenistan’ın 12 Şubat’ta sınırda ateş açması sonucu nöbet tutan bir Azerbaycan askeri yaralandı. Azerbaycan Ermenistan’ın bu provokasyonu üzerine “intikam operasyonu” düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan'dan Ermenistan saldırısına yanıt: İntikam Operasyonu

Zengilan ilinin Kollukışlak köyü istikametindeki Azerbaycan mevzilerine, Ermenistan mevzilerinden dün ateş açıldı ve bir Azerbaycan askeri yaralandı.

Azerbaycan’dan Ermenistan’ın provokasyonuna yanıt gecikmedi. Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetinden bugün yapılan açıklamada, sınır muhafızlarının Ermenistan'ın saldırısına yanıt olarak "intikam Operasyonu" düzenlediği bildirildi. Yaşanan bu olayın sorumluluğunun Ermenistan’ın  siyasi ve askeri yönetiminde olduğu belirtildi.

AZERBAYCAN ASKERLERİNE ATEŞ AÇILAN KARAKOL İMHA EDİLDİ

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetinden konuya ilişkin yapılan açıklamada “İntikam Operasyonu” kapsamında Azerbaycan askerlerine ateş açılan askeri karakolun tamamen imha edildiği, muharebe mevzilerinin susturulduğu ve imha edilen askeri karakolun personeli arasında ciddi kayıpların olduğu kaydedildi.

HER PROVOKASYONA DAHA CİDDİ VE KARARLI TEDBİRLERLE KARŞILIK VERİLECEK

Açıklamada “Ermenistan tarafının Azerbaycan-Ermenistan şartlı devlet sınırındaki operasyonel koşulları ağırlaştırmaya yönelik her provokasyonuna bundan sonra daha ciddi ve kararlı tedbirlerle karşılık verilecektir” denildi.        

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.