SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev: Ermenistan'dan somut teklifler bekliyoruz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Cumhurbaşkanlığı İdaresi Dış Politika Dairesi Başkanı Hikmet Hacıyev, barış süreci kapsamında Ermenistan'dan somut teklifeler beklediklerinin altını çizdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2023 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2023 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev: Ermenistan'dan somut teklifler bekliyoruz

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış süreci devam ederken, Azerbaycanlı yetkililer barış anlaşmasına giden süreci değerlendiriyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Cumhurbaşkanlığı İdaresi Dış Politika Dairesi Başkanı Hikmet Hacıyev, 21 Kasım 2023 tarihinde konuyla ilgili açıklamada bulundu.

"ERMENİSTAN'DAN SOMUT TEKLİFLER BEKLİYORUZ"

Azerbaycan devlet haber ajansı AZERTAC'e konuşan Hacıyev, Ermenistan'a yönelik çağrıda bulundu. "Ermenistan'dan somut teklifler bekliyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev, Güney Kafkasya'ya işaret etti. Hacıyev, "Ermenistan, barış anlaşmasından bahsederken hala bölgenin ötesine bakıyor. Ama aslında bu ülkenin bakması gereken yer Güney Kafkasya bölgesidir. Bu bölgeye üçüncü parti gündemi getirmek yanlış bir hamledir. Ermenistan müzakereleri normalleşme yönünde ilerletmelidir. Yani top Ermenistan'ın sahasında" dedi.

"TÜRKİYE, AZERBAYCAN İLE ERMENİSTAN'IN İLİŞKİLERİNİN NORMALLEŞMESİNİN YANINDA"

Bölgedeki iletişim hatlarının kopmasından Ermenistan'ın sorumlu olduğuna vurgu yapan Hacıyev, "Azerbaycan ve kardeş Türkiye, Ermenistan'ın ülkemize yönelik toprak iddialarından vazgeçmesi halinde kardeş ülkenin kendisine sınırlarını açabileceğine her zaman inanmıştır. Bu, Ermenistan'ın bölgede olumlu bir politika izlemesi durumunda mümkündür. Azerbaycan ve Türkiye her zaman paralel bir şekilde ilişkilerin normalleşmesini desteklediler. Ermenistan bölgenin potansiyelini değerlendirebilmelidir" ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.