SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde konuştu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk Devletleri Teşkilatı'nın devlet başkanları toplantısında konuştu. Aliyev, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki birliğe dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2023 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2023 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde konuştu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 16 Mart 2023 Türkiye'nin başkenti Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirvesi'nde konuştu. Aliyev, Türkiye ve Azerbaycan halkının birliğine işaret etti.

AZERBAYCAN VE TÜRKİYE HER ZAMAN BİR BİRİNİN YANINDA

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere rahmet ve yaralılara acil şifa dileyen Aliyev, Azerbaycan ve Türkiye'nin her zaman hem iyi hem de kederli günlerde birbirinin yanında olmayı sürdürdüğünü vurguladı. Cumhurbaşkanı Aliyev ayrıca gelecek süreçte de bu durumun aynı şekilde devam edeceğinin altını çizdi. 

Azerbaycan'ın deprem bölgelerine 45 milyon dolar yardım yaptığını ve 5 bin 300 ton insani yardım yolladığını anımsattı. Azerbaycan'ın Türkiye'ye yardım eden ülkeler arasında birinci sırada olduğunu vurguladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Türkiye dünyada sözü geçen bir ülke haline  geldi

KARABAĞ ZAFERİ VE TÜRKİYE'NİN KATKISI

Türkiye'nin bu depremin sonuçlarının üstesinden geleceğini ifade eden Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi, diplomatik ve manevi desteği sayesinde 2. Karabağ Savaşı'nın ilk saatlerinden en son gününe kadar Türkiye’nin desteğini yanlarında gördüklerini belirtti. 44 gün süren 2. Karabağ Savaşı boyunca Türk halkının, Azerbaycan’ın yanında olduğunu dile getirdi.

Haziran 2021'de Türkiye ile Azerbaycan arasında Şuşa Beyannamesi'nin imzalandığını hatıratan Aliyev, bu beyannamenin Karabağ Zaferi'ni taçlandırdığını vurguladı.

Karabağ zaferi 2020 Türk dış politikasının en büyük kazanımı oldu

"TÜRKİYE BİR GÜÇ ODAĞI OLMUŞTUR"

Aliyev, "Türkiye, sadece bölgede değil, tüm dünyada sözü geçen bir ülke haline gelmiştir. Aynı zamanda bir güç odağı olmuştur" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin tüm dünyada saygıyla anıldığını vurgulayan Aliyev, dünyanın Türkiye’nin askeri gücünü ve savunma sanayisindeki başarısını imrenerek izlediğini kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.