SON DAKİKA
Hava Durumu

5. Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı (ADEX) başladı

Azerbaycan'da 5. Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı ADEX başladı. 38 ülkeden yaklaşık 270 şirketin katılım sağladığı fuara Türkiye'den rekor katılım gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
5. Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı (ADEX) başladı

Savunma sanayisine odaklanmış bölgedeki en büyük etkinliklerden biri olan 5. Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı ADEX, 24-26 Eylül 2024 tarihleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleşiyor. Fuarın olduğu süre içerisinde 14. Uluslararası İç Güvenlik, Koruma ve Kurtarma Ekipmanları Fuarı Securex Caspian da açık olacak. 

Fuarın 24 Eylüldeki açılış töreninde, Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Sanayi Bakanı Vugar Mustafayev katılımcılara seslenerek fuarın önemi ve kapsamından bahsetti. Mustafayev konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Bu fuar, savunma sanayi alanında birçok gelişmiş ülkenin önemli başarılarını ve yeniliklerini paylaşmak için eşsiz bir platformdur. Beşinci kez düzenlenen ADEX fuarının önceki yıllarda olduğu gibi yine üst düzeyde gerçekleştirileceği rahatlıkla söylenebilir. ADEX, dost ve müttefik ülkelerin savunma sanayileri ile önde gelen şirketleri arasında bağlantı kurulmasında eşsiz bir rol oynamaktadır. Fuar, katılımcılara modern savunma teknolojilerini ve küresel silah pazarındaki askeri-endüstriyel kompleksin çeşitli sektörlerindeki askeri teçhizatın en son örneklerini tanımanın yanı sıra uluslararası askeri-teknik işbirliğini geliştirmek ve yeni sözleşmeler imzalamak için kapsamlı fırsatlar yaratmaktadır. Etkinlikte dünyaca tanınmış yüzlerce şirket ürünlerini sergilemektedir. ADEX, farklı ülkelerin savunma kapasitelerinin güçlendirilmesi, üretim kapasitelerinin arttırılması, modern ve yenilikçi çözümlerin uygulanması ve deneyim alışverişinin kolaylaştırılması açısından önemlidir.

Fuara 38 ülkeden yaklaşık 270 şirket katılım sağlayacağı açıklandı. Katılımcı ülkeler arasında Azerbaycan'ın yanı sıra başta Türkiye olmak üzere; Ukrayna, Belarus, Bulgaristan, İsrail, İtalya, Çin, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Litvanya, Pakistan, Singapur, Slovakya, Katar, Sırbistan, İspanya, BAE, Birleşik Krallık, ABD ve diğer ülkelerin yer aldığı bildirildi.

TÜRK SAVUNMA SANAYİNDEN REKOR KATILIM!

Fuar kapsamında, Türk savunma sanayi firmaları bugüne kadarki en yüksek katılımı gösterdi. Toplam 50 firma 3 bin 500 metrekarelik alanda yerini aldı. Türk firmalar tarafından üretilmiş çeşitli platform ve sistemler, fuar katılımcılarının ilgisine sunuldu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.