SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Büyükelçisi Bodnar, Konyalı iş insanlarıyla görüştü

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Konya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONİAD) temsilcileri ile Konya'da bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2023 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2023 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Büyükelçisi Bodnar, Konyalı iş insanlarıyla görüştü

Ukraya Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Konya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONİAD) ile 22 Temmuz 2023 tarihinde Konya'da bir araya geldi.

UKRAYNA BÜYÜKELÇİSİ, KONYALI İŞ İNSANLARIYLA BULUŞTU 

Toplantıya; Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Senegal'in Ankara Büyükelçisi Mustapha Mbacke, Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Dr. Virander Paul, KONİAD Başkanı Mustafa Balta, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Konya Şubesi Başkanı Mustafa Sırrı Demirel, Kırım Derneği Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Çorabatır ve çok sayıda davetli katıldı.

Kırım Derneği Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Çorabatır, Kırım Haber Ajansına toplantı hakkında demeç verdi.

UKRAYNA VE KONYA ARASINDA KARDEŞ ŞEHİR PROJESİ

Hamza Çorabatır, etkinlikte Rus saldırıları altındaki Ukrayna'da,  Konyalı iş insanlarının atacağı adımların ele alındığını bildirdi. Çorabatır, program kapsamında işgalden önceki ve sonraki süreçte Ukrayna'ya yönelik yatırımların konuşulduğuna dikkat çekti.

Toplantıda, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Ukrayna'nın bir şehri ile Konya arasında kardeş şehir projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

BÜYÜKELÇİ BODNAR'DAN KIRIM DERNEĞİ KONYA ŞUBESİNE TEŞEKKÜR

Toplantının sonunda Büyükelçi Bodnar, Kırım Derneği Konya Şubesine, Ukraynalı sığınmacılar için yaptığı çalışmalar ve desteklerden dolayı teşekkür etti. Çorabatır, "Bu görüşme Kırım Derneği Konya Şubesi ve Konya açısından çok kıymetli oldu. Konya'da daha iyi çalışmalar yapılması sözü üzerine toplantı sona erdi" dedi.

Büyükelçi Bodnar ve toplantı katılımcıları, Hz. Mevlana Türbesi ve Konya Valiliğini ziyaret etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.