SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus füze saldırıları altındaki Odesa'da son durum ne? Ukraynalı eski diplomat aktardı

Ukraynalı eski diplomat, güvenlik ve dış siyaset uzmanı Doç. Dr. Yevgeniya Gaber Odesa'daki son gelişmeleri Kırım Haber Ajansına anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2023 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2023 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus füze saldırıları altındaki Odesa'da son durum ne? Ukraynalı eski diplomat aktardı

Ayyıldız Huri KAPTAN/QHA Ankara

Ukraynalı eski diplomat, güvenlik ve dış siyaset uzmanı Doç. Dr. Yevgeniya Gaber, 29 Ocak 2023 tarihinde Rus füzelerinin yoğun saldırısı altında olan Odesa'daki son durumu Kırım Haber Ajansına (QHA) aktardı.

Rusya, Ukrayna'nın ana karasına yönelik başlattığı işgal saldırılarını yaklaşık bir yıldır sürdürüyor. Binlerce masum sivili katleden Rus füzeleri, Odesa'yı yoğun bombardımana tuttu. Kritik alt yapı tesislerini hedef alan işgalciler, kentlerde elektrik kesintilerinin yaşanmasına sebep oldu. Bu kapsamda Ukraynalı eski diplomat, güvenlik ve dış siyaset uzmanı Doç. Dr. Yevgeniya Gaber Ukrayna'nın güneyinde Rus saldırıları yüzünden en çok hasar alan Odesa kentindeki son durumu video mesaj yoluyla Kırım Haber Ajansına (QHA) anlattı.

ELEKTRİK KESİNTİLERİNİN YAŞANDIĞI ODESA'DA SON DURUM NE?

Gaber, Odesa'nın son birkaç gündür Rusya'nın toplu füze saldırısına maruz kaldığını vurgulayarak kentin yavaş yavaş normale döndüğünü söyledi. Ukrayna'nın genelinde Rus füzeleri nedeniyle elektrik sorunlarının yaşandığına dikkat çeken Gaber, "İnsanlar normal hayatlarına dönmeye çalışıyor" dedi.

Gaber, Ukraynalıların ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla çeşitli yerlerde alışveriş yaparak para akışını sağladıklarını kaydetti. Gaber, "Bu sadece bir eğlence veya güzel vakit geçirme gibi düşünülmemeli aynı zamanda Ukrayna'nın ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla yapılıyor. Çünkü orta ölçekli ve küçük ölçekli işletmeler vergilerini ödüyorlar. Böylece onların da bu tarz müşterilere her zamanki gibi ihtiyaçları var" ifadelerini kullandı. 

SON DÖNEMDE ODESA KENTİ NEDEN YOĞUN RUS BOMBARDIMANINA UĞRADI? 

Rusya'nın son dönemde özellikle Odesa kentini bombaladığına işaret eden Gaber, "Odesa'nın tarihi merkezinin UNESCO tarafından Tehlike Altındaki Dünya Mirasları Listesine alınmasıyla alakalı olabilir. Çünkü Rusya'dan gelen sözde sürprizler, bu tarz olumlu gelişmelerden sonra oluyor" vurgusu yaptı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.