SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Mambetov’dan TUSAŞ terör saldırısı sonrası taziye mesajı

Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, TUSAŞ’ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik olarak düzenlenen hain terör saldırısı sonrasında QHA aracılığıyla taziye mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Mambetov’dan TUSAŞ terör saldırısı sonrası taziye mesajı

Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, 23 Ekim 2024 tarihinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine yönelik olarak düzenlenen hain terör saldırısı sonrasında Kırım Haber Ajansı (QHA) aracılığıyla taziye mesajı yayımladı.

Lenur Mambetov, mesajında şu ifadelere yer verdi:

23 Ekim'de Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayiye yönelik olarak düzenlenen hain terör saldırısını lanetliyorum. Saldırı neticesinde şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınları başta olmak üzere Türk milletine sabır diliyorum. Yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Kırım Tatar halkı olarak her koşulda Türkiyemiz'in yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. Başın sağolsun Türkiye!

TUSAŞ TERÖR SALDIRISI

TUSAŞ'ın (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş) Ankara'nın Kahramankazan yerleşkesindeki giriş kapısında toplamda 3 patlama meydana geldi. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği ifade edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 23 Ekim 2024 tarihinde TUSAŞ'a yapılan hain terör saldırısı hakkında soruşturma başlattı. 

Yerlikaya son açıklamasında şehit sayısının 5, yaralı sayısının ise 22 olduğunu bildirdi. Ayrıca Yerlikaya, bölücü terör örgütü PKK'ya işaret ederek, "(TUSAŞ'a terör saldırısı) Büyük ihtimalle PKK'nın yaptığıyla ilgili, değerlendirmemiz bu. Kimlik tespitlerini, diğer delillerin netleşmesiyle bunları paylaşacağız." ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.