SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükelçi Bodnar: Ukrainler ve Kırım Tatarları tarih yazıyor

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Kırım Haber Ajansına yaptığı açıklamada, Ukrainlerle Kırım Tatarlarının tarih yazdığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2023 03:24
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2023 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Büyükelçi Bodnar: Ukrainler ve Kırım Tatarları tarih yazıyor

Kırım'ın Rusya tarafından işgal edilmesinin 9. yılı geride kalırken Kırım Tatarları güçlü direnişine devam ediyor. İşgalci Rusya'nın baskısı altında kalan halkının yaralarını dindirmek, seslerini duyurmak için toplanan Kırım Tatarları 25 Şubat 2023 tarihinde Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin Genel Merkezinde düzenlenen konferansta bir araya geldi. Şefika Gaspıralı Kadın İnisiyatifi organizasyonuyla düzenlenen "Kırım: İşgalde 9 Yıl, Süreç ve İnsani Yönü" başlıklı konferansın konuşmacıları; Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Üyesi Doç. Dr. Gayana Yüksel ve gazeteci-yazar Gönül Şamilkızı oldu. Etkinliğe, Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar da katıldı. 

"UKRAİNLER VE KIRIM TATARLARI TARİH YAZIYOR"

Programın kapanış konuşmasını yapan Bodnar, "Ukrainlerin ve Kırım Tatarlarının omuz omuza tarih yazdıklarını" vurguladı. Etkinliğin sonunda Kırım Haber Ajansına (QHA) konuşan Büyükelçil Bodnar şu ifadeleri kullandı:

"Savaşın ne zaman biteceği, dünyanın Ukrayna’ya vereceği destekle bağlantılı bir şekilde ilerleyecek. Bugün çok farklı zamanlardan geçiyoruz. 2014’te dünyanın işgale göz yumduğu bir süreç değil. 2014 yılında ne Kırım’ı ne de Ukrayna’nın doğusundaki bazı bölgeleri alacak kapasitede ve kabiliyette değildik ve bunun sonucu olarak tam kapsamlı savaşın içindeyiz. Ve bugün hem Cumhurbaşkanımızın hem Ukraynalı diplomatlarımızın hem de Ukrayna halkının elde ettiği başarılar sayesinde dünya, Ukrayna’ya destek oluyor. Bu insani konularda, silah konusunda ve tüm bunlar zaferi ve galibiyeti etkileyen şeyler arasında. Elbette bu savaşı biz seçmedik, barış içinde yaşamayı tercih ederdik. Ama düşman kapımızı çaldıysa onu püskürtmek zorundayız. Bütün her şey Kırım’da başladı ve bu savaş Kırım’da bitecek"

BODNAR, QHA'NIN AKMESCİT'E TAŞINMASINI VE ZİYARETE GİTMEYİ TEMENNİ ETTİ

Öte yandan Bodnar, Kırım'ın Rus işgalinden kurtularak zafere kavuşacağının altını çizerek QHA'nın da merkez ofisinin Akmescit'e taşınacağını ve kendisinin de oraya ziyarete gideceğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.