SON DAKİKA
Hava Durumu

60 yaşındaki Uygur Türkü fırıncı gözaltına alındı

Yıllardır Türkiye’de ailesini fırıncılık yaparak geçindiren 60 yaşındaki fırıncı Mehmet Emin Ömer, gözaltına alınarak geri gönderme merkezine gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
60 yaşındaki Uygur Türkü fırıncı gözaltına alındı

Selahaddin Kaşgarlı / QHA Ankara

Türkiye'de kendi halinde yaşayan ve yıllardır ailesini fırıncılık yaparak geçindiren 60 yaşındaki Mehmet Emin Ömer, gözaltına alınarak geri gönderme merkezine gönderildi.

VATANDAŞLIK İŞLEMLERİ İÇİN GİTTİ, DÖNÜŞTE GÖZALTINA ALINDI

20 Şubat 1964 doğumlu  Mehmet Emin Ömer (Meımeıtıyımın Yuemaıer), daha önce Türk vatandaşlığına başvurduğu Kayseri iline vatandaşlık işlemleri için gitti. Daha sonra 19 Temmuz 2024 tarihinde Kayseri’den İstanbul’a dönüş yolunda Ankara'da kimlik kontrolü yapılırken arabadan indirilip ifadesine başvurulacağı söylendi. Fakat Ömer, polis ekipleri tarafından Ankara Akyurt Geri Gönderme Merkezine gönderildi.

ÖMER'İN OĞLU QHA'YA KONUŞTU

Ömer'in Norveç'te yaşayan oğlu İmam Hasan babasının hangi sebepten tutuklandığına dair kendisine harhangi bir bilgi gelmediğini, babası ve kendisinin yıllardır Göç İdaresi'ne giderek yabancılara uygulanan imza atma işlemini gerçekleştirdiğini Kırım Haber Ajansına (QHA) anlattı.

"DEVLET İSTERSE İMZA ATTIRIR, İSTMEZSE ATTIRMAZ. FAZLA KURCULAMA"

Hasan babası ile ilgili, "Babamın  tutuklanma sebebinin elinde Türk vatandaşlığının çıkmaması, elinde insani ikametin olması diye düşündüm. Ben Türkiye'deyken her ay Göç İdaresi'ne gidip yabancılara uygulanan imza atma işlemini yapıyorduk. Babamla bir kaç kez bu uygulmanın neden yapıldığını sorduğumuzda yetkili bize 'devlet isterse imza attırır, istmezse attırmaz. Fazla kurculama' demişti. Açıkçası babamın neden tutuklandığını ben de hala bilmiyorum. Avukat konu hakkında Göç İdaresi ile görüştüğünde onlarda bilgi vermemiş" ifadelerini kullandı.

Hasan ayrıca babasının hâlâ Ankara'daki Akyurt Geri Gönderme Merkezi’nde olduğunu bildirdi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.