SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Parlamentosu Başkanından Nariman Celal'e iş birliği daveti

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk, yakın zamanda esir takası yoluyla Rus esaretinden kurtarılan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal’i, KTMM Başkanı Refat Çubarov ile birlikte Kırım Platformu Üçüncü Parlamento Zirvesine katılmaya davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Parlamentosu Başkanından Nariman Celal'e iş birliği daveti

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov ve yakın zamanda esir takası yoluyla Rus esaretinden kurtarılan KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal ile bir araya geldi.

Ukrayna Parlamentosu basın servisinden yapılan açıklamada, Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk’un, 21 Ağustos 2024 tarihinde KTMM Başkanı Refat Çubarov ve KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal ile görüştüğü bildirildi.

Görüşmede Stefançuk öncelikle, bu sene Ukrayna’nın on binlerce kişinin ölümüne neden olan Kırım Tatar Sürgün ve Soykırımının 80. yıl dönümü kaydettiğine dikkat çekerek, “Hayatını kaybeden kardeşlerimizin anısını uygun şekilde onurlandırmak amacıyla kurulan organizasyon komitesinin eş başkanı olarak, acınızın bizim acımız, hatıranızın bizim hatıramız, geleceğinizin bizim geleceğimiz olduğunu temin etmek isterim." dedi.

Görüşmede taraflar iş birliği ve ortak faaliyetler konularını ele aldı. Stefançuk, Neriman Celal'i Kırım ve Kırım Tatar halkını ilgilendiren konularda Ukrayna Parlamentosu ile iş birliği yapmaya davet etti. Ayrıca Ukrayna Parlamento Başkanı, Parlamentonun faaliyetleri ve Kırım konusundaki kararları hakkında detaylı bilgi verdi.

Kırım Platformu'nun parlamento düzeyindeki gelişimine dikkat çeken Stefançuk, 2022 ve 2023 yıllarında düzenlenen iki Parlamento Zirvesi'nin sonuçlarını hakkında bilgi vererek Nariman Celal’i Refat Çubarov ile birlikte Kırım Platformu Üçüncü Parlamento Zirvesine katılmaya davet etti.

Parlamento Başkanı, “Bu, her yıl Kırım sorununu derinlemesine ve kapsamlı bir şekilde anlayan, Kırım'ın Ukrayna'ya geri verilmesini savunan ve Rusya'nın Kırım'daki suçlarından dolayı sorumlu tutulmasını talep eden ülkelerin sayısını artıran uluslararası bir etkinliktir." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.