SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Kırım'ın işgalden kurtarılması için çeşitli senaryolar hazırladı

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Ana İstihbarat Müdürlüğü Temsilcisi Andriy Yusov, Kırım'ın işgalden kurtarılması için Ukrayna ordusunun çeşitli senaryolar hazırladığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2023 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2023 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Kırım'ın işgalden kurtarılması için çeşitli senaryolar hazırladı

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Ana İstihbarat Müdürlüğü Temsilcisi Andriy Yusov, 21 Ağustos 2023 tarihinde Ukrayna basınına verdiği demeçte, Ukrayna'nın Kırım'ın işgalden kurtarılması için çeşitli senaryolar hazırladığını söyledi.

Andriy Yusov, "Durumun gelişmesi için farklı senaryolar var. Ukrayna, bunun mümkün olan en kısa sürede ve Ukrayna ordusunun vereceği en az kayıpla gerçekleşmesi için elinden gelen her şeyi yapıyor. Ortaklarımız tarafından sağlanan askeri yardımın kapsamı ve genel olarak cephedeki durumun gelişimi buna bağlıdır. Düşman da savunmaya hazırlanıyor" açıklamasını yaptı.

KIRIM'IN İŞGALDEN KURTARILMASI İÇİN BÜTÜN İHTİMALLER MASADA

Kırım'ın hem karadan hem de denizden kurtarılması seçeneklerine ilişkin soruları yanıtlayan Yusov, belirli seçeneğe ilişkin kararın ayrı olarak alınacağına dikkat çekerken, "Hangisi etkili olacak ve hangi noktada olacak, karar ayrı ayrı alınır" dedi.

Ukrayna ordusunun Kırım’ın işgalden kurtarılması için çalıştığına işaret eden Yusov, "Başka senaryolar da mümkün. Ukrayna ordusu tam olarak Kırım'ın kurtuluşu için çalışıyor. İşgalciler, iç ve dış durum nedeniyle, Kırım da dahil olmak üzere işgal altındaki bölgeleri gönüllü olarak terk etmeye karar verirlerse, askerlerinin hayatını kurtaracak ve Kırım'da bir dizi savaş suçunun önlenmesini sağlayacaktır. Ancak bizim görevimiz, başka senaryoları beklemeden bunu sağlamak" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.