SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Askeri İstihbaratı: Rusya, Kırım'da savunma faaliyetlerine hazırlanıyor

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Baş Müdürlüğü Temsicisi Vadım Skibitskıy, Rusya’nın Kırım’da "savunma operasyonuna" hazırlandığını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2023 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2023 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Askeri İstihbaratı: Rusya, Kırım'da savunma faaliyetlerine hazırlanıyor

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Baş Müdürlüğü Temsicisi Vadım Skibitskıy, Rus işgal güçlerinin Kırım’da savunma grubu oluşturduğunu ve savunma operasyonlarına hazırlık yaptığını bildirdi.

Rus işgal güçlerinin, işgal altında bulunan Kırım Yarımadası’ndaki faaliyetlerini değerlendiren Askeri İstihbarat Temsilcisi Skibitskıy, “Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Baş Müdürlüğü, geçici olarak işgal altında bulunan Kırım’da konuşlandırılan askeri birliklere dair tüm bilgileri takip ediyor.  Bu konuda şunları diyebiliriz: Kırım'da bulunan kara ve hava güçlerinden oluşan güçlü askeri altyapı savaşa hazır durumda tutuluyor. Kırım topraklarında yaklaşık 90 savaş uçağı ve yaklaşık 60 savaş helikopteri konuşlandırılıyor." dedi.

İŞGALCİLER, KIRIM’DA SAVUNMA OPERASYONUNA HAZIRLIK YAPIYOR!

Bununla birlikte Skibitskıy, savunma hattını inşa etmek için işgalcilerin savunma grubu oluşturduğunu belirterek, “Yarımadada savunma operasyonları için hazırlık yapıyorlar. En çok savunma yapısı, Kırım’ın kuzeyinde ve yarımadanın yakınlarında Herson bölgesinin güneyinde inşa edildi.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.