SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’nın Varşova Büyükelçiliği binası karşısında Kırım restoranı açıldı

Kırım Tatar çift, Rus diplomatlara Kırım’ın Ukrayna olduğunu hatırlatmak için Rusya’nın Varşova Büyükelçiliği binası karşısında Kırım Tatar restoranı açtı.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2023 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2023 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’nın Varşova Büyükelçiliği binası karşısında Kırım restoranı açıldı

Polonya’nın başkenti Varşova’nın merkezinde işgalci Rusya’nın Varşova Büyükelçiliği binası karşısında Kırım Tatar restoranı açıldı. Restoranı açan Kırım Tatar çift Elmira Seitametova ve Ernest Süleymanov, Rusya’ya Kırım’ın Ukrayna olduğunu hatırlatmak için özellikle restoranı Rusya Büyükelçiliği karşısında açtıklarını ifade etti.

Rus baskıları nedeniyle Kırım’ı terk etmek zorunda kalan Kırım Tatar çift Elmira Seitametova ve Ernest Süleymanov, Ocak 2023’te Varşova’nın merkezinde işgalci Rusya’nın Varşova Büyükelçiliği ve Rusya Kültür Merkezi binaları karşısında Kırım Tatar yemeklerinin servis edildiği "Kırım" adlı restoran açtı. Restoranları için özellikle böyle bir konum seçtiklerini belirten Ernest Süleymanov, “Bu yeri seçerken, yakınımızda çalışan Ruslara Kırım’ın Ukrayna olduğunu ve bu gerçeği kimsenin değiştiremeyeceğini hatırlatmak istedik.” dedi.

RUS DİPLOMATLARA HER GÜN KIRIM’IN UKRAYNA OLDUĞU HATIRLATILIYOR

Restoranı ziyaret eden Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Varşova. Kırım restoranı. Bir aydır faaliyet gösteriyor. Konum bomba! Bir taraftan Rus Büyükelçiliği, diğer taraftan Rusya Kültür Merkezi. Restoran sahipleri Elmira Seitametova ve Ernest Süleymanov’a konum, estetik ve ev tadını verdikleri için ayrıca Rus diplomatlarına Kırım’ın Ukrayna olduğunu her gün hatırlattıkları için çok teşekkürler!” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.