SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Kırım’a giden “kara koridorunu” elde tutmaya çalışıyor

Ukrayna askeri istihbaratı, Rusya’nın işgal altındaki Kırım’ın kuzeyine yeni askeri birlikler konuşlandırdığını ve yeni savunma planları kurduğunu raporladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2023 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2023 00:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Kırım’a giden “kara koridorunu” elde tutmaya çalışıyor

Ukrayna Savunma Bakanlığı Genel İstihbarat Dairesi Sözcüsü Andriy Çernyak, işgalci Rusya’nın Kırım’ın kuzeyine yeni askeri birlikler yerleştirdiğini bildirerek, Rusya’nın şu anki önceliğinin Kırım'a giden sözde “kara koridorunu” korumak olduğunu ifade etti.

İŞGALCİ RUSYA, KIRIM'A GİDEN KORİDORU ELDE TUTMAYA ÇALIŞIYOR

İşgalcilerin Kırım’ın kuzeyinde ve işgal altındaki Herson bölgelerinde savunma yapıları inşa etmeyi sürdürdüğünü belirten Sözcü, “Kaybediyorlar, bu yüzden yapabildikleri yerlerde savunma yapıları oluşturuyorlar. Bu bölgelerde çatışmak zorunda kalacaklarını anlıyorlar” dedi.

“İŞGALCİ DEVLET RUSYA, UKRAYNA’DAKİ HİÇBİR PLANINI HAYATA GEÇİREMEDİ”

Sözcü Çernyak, işgalcilerin “kara koridorunu” korumak için her türlü çabayı gösterdiğini kaydederek, “Donetsk bölgesini, Azak Denizi kıyısını işgal etmelerinin amacı buydu ayrıca Ukrayna’nın Karadeniz’e çıkışını kesmek istiyorlardı. Ama işgalci devlet Ukrayna’daki hiçbir planını hayatına geçiremedi. Batılı ortaklarımızın bize yeni silahlar göndermeye devam ettiğini göz önünde bulundurursak Kırım’a giden sözde ‘kara koridoru’ tabii ki de güvenli değil. Ukrayna, işgal altındaki topraklarda Rus mevzilerini vuracak" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.