SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Çongar Köprüsü'ndeki bombalamanın üstünü örtüyor!

Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), Rusya'nın işgal altındaki Kırım’ı Herson bölgesi ile bağlayan Çongar Demiryolu Köprüsü'ne düzenlenen saldırının, üstünü örtmek için çaba gösterdiğini öne sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2023 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2023 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Çongar Köprüsü'ndeki bombalamanın üstünü örtüyor!

Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), 31 Temmuz 2023 tarihinde yayımladığı raporda; Rus işgali altındaki Kırım’ı Herson bölgesi ile bağlayan Çongar Demiryolu Köprüsü'ne gerçekleştirilen saldırının, işgalci Rusya tarafından tepkisiz karşılanmasının Kremlin’in talimatı olabileceğini öne sürdü.

RUSLAR, ÇONGAR DEMİRYOLU KÖPRÜSÜ SALDIRISINI GÖRMEZDEN GELİYOR!

Enstitü, Rus propagandasının etkili araçlarından biri olan Rus askeri blog yazarlarının konuyu görmezden gelmesine dikkat çekti. ISW, Rus propagandası tarafından bu durumun örtbas edildiğini kaydetti.

ÇONGAR KÖPRÜSÜ, İŞGALCİLER İÇİN KRİTİK BİR İLETİŞİM HATTIYDI

Enstitü uzmanları, Çongar Köprüsü'nün işgalciler için kritik bir iletişim hattı olduğuna dikkat çekerken, "Rus blog yazarlarının, köprüde başarılı veya başarısız bir Ukrayna saldırısını gönüllü olarak görmezden gelmeleri pek olası değil" açıklamasını yaptı.

RUS İŞGALİ ALTINDAKİ KIRIM’I HERSON BÖLGESİ İLE BAĞLAYAN ÇONGAR KÖPRÜSÜ BOMBALANMIŞTI

Rus işgali altındaki Kırım’ı, Herson bölgesi ile bağlayan Çongar Köprüsü 22 Haziran’da saldırıya uğramıştı. Kırım’ın Kremlin kontrolündeki kukla yönetimi, köprünün Ukrayna tarafından bombaladığını ileri sürdü. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.