SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, askerî personel ve teçhizatı Kırım'a sevk etmek için sivilleri kullanıyor

Rusya, sivil feribotları işgal altındaki Kırım’a asker ve teçhizat sevk etmek için kullanıyor. İşgalciler sivillerle birlikte çok sayıda askeri personel ve teçhizat taşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, askerî personel ve teçhizatı Kırım'a sevk etmek için sivilleri kullanıyor

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilci Yardımcısı Denıs Çıstikov, Rusya’nın sivilleri canlı kalkan olarak kullanarak askerî personelini ve teçhizatını feribotlarla Kırım'a sevk ettiğini ifade etti.

RUS ORDUSU SİVİLLERİ KALKAN OLARAK KULLANIYOR

Suspilne Krım haber ajansına konuşan Denıs Çıstikov, Rus ordusunun askerlerini ve teçhizatını Kırım’a sevk etmek için sivil feribotları kullandığını aktardı.

Ukrayna ordusunun 23 Temmuz'dan Rusya’nın Kafkas Limanı’na saldırı gerçekleştirerek “Slavyanin” adlı feribotu vurduğunu hatırlatan Çıstikov, “Bu liman Kerç Limanı’nın tam karşısında bulunuyor. Ukrayna feribot geçişine 2. kez kez başarılı saldırı gerçekleştirdi. Bu nedenle feribotu kullanan sivillerin sayısı az ancak feribot seferleri sırasında Rus ordusunun sivilleri canlı kalkan olarak kullandığına dikkat çekmekte fayda var. Her seferde feribot, sivillerle birlikte çok sayıda Rus asker ve teçhizat taşıyor.” diyerek Ukrayna tarafının saldırı tehlikesi nedeniyle sivilleri feribotu kullanmama konusunda uyardığını belirtti.

Ayrıca halihazırda Rus işgal güçlerini asker ve teçhizat sevkiyatı için kara koridorunu kullandığını kaydeden Çıstikov, “Bu yüzden onlar, Rusya ile işgal altındaki Kırım arasında demiryolu inşa edildiğinin reklamını yapıyorlar. Öte yandan işgalciler konuşmalar ve Mariupol’e kadar yapılan demiryolu dışında hiçbir şey yapmadı. Şu an bazı otobüs seferleri özellikle Rusya ile işgal altındaki Kırım’ı bağlayan kara koridoru üzerinden yapıldığını bildiriliyor. Tüm bunlar bu yolun güya güvenli olduğunu göstermek ve araçları ilgili yolu kullanmaya teşvik etmek için yapılıyor çünkü halihazırda bu kara koridoru pek talep görmüyor.” değerlendirmesinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.