SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus savaş gemileri, Akyar'a girmekten korkuyor!

Ukrayna Güney Operasyonel Komutanlığı Sözcüsü Nataliya Gumenyuk, Rus işgali altındaki Kırım’ın Akyar (Sivastopol) kentinde meydana gelen patlamalardan sonra Rus savaş gemilerinin Akyar’a girmekten korktuğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2023 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2023 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus savaş gemileri, Akyar'a girmekten korkuyor!

İşgalci Rusya, 29 Nisan’da Rus işgali altında bulunan Kırım’ın Akyar (Sivastopl) kentindeki bir petrol deposunda yangın çıktıktan sonra gemilerini Akyar’daki limanlarına yaklaştırmaktan korkuyor.

Ukrayna Güney Operasyonel Komutanlığı Sözcüsü Nataliya Gumenyuk, “Rusya, Akyar’daki yangından sonra Karadeniz’deki varlığını artırdı. Ama bunun nedeni; daha önce ‘ana limanları’ olarak adlandırdığı limanlarına neredeyse uğramadan denizde manevra yapmaları.” dedi.

“RUS SAVAŞ GEMİLERİ, UKRAYNA’NIN ULAŞABİLDİĞİ KIYILARDAN UZAK DURMAYA ÇALIŞIYOR”

Rus savaş gemilerinin son günlerde ikmal için Akyar’dan ziyade daha sık Novorossiysk Limanı’na uğradığını belirten Sözcü, “Gemi grupları şu an 10 adet gemiden oluşuyor ve şimdilik güvenli olduğunu düşündükleri alanda,  Karadeniz'de Kırım'ın güneydoğu kıyısına daha yakınlarında, mümkün olduğunca dağılmış şekilde manevralar yapıyor. Ukrayna ve onun uzun menzilli silahlarının ulaşabildiği kıyıdan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

AKYAR’DAKİ PEETROL DEPOSUNDA YANGIN

Rus işgali altındaki Kırım’ın Akyar (Sivastopl) kentindeki bir petrol deposunda 29 Nisan sabah erken saatlerde yangın çıktı. Akyar’ın sözde Valisi Mihail Razvozayev, yangının insansız hava aracı (İHA) saldırısı sonu meydana geldiğini ileri sürdü.

Akyar'da yangının çıktığı petrol deposu, Rus çıkarma gemilerinin yüklenip boşaltıldığı kızaklarına yakın bir yerde bulunuyor.

İŞGALCİ RUS FİLOSUNA AİT YAKIT YANDI

Ukrayna askeri istihbaratı, Rus işgali altındaki Kırım’ın Akyar (Sivastopol) kentindeki petrol deposunda meydana gelen patlama sonucu 40 bin ton yakıtın saklandığı 10 petrol tankının yandığını bildirdi.  Yanan petrol ürünlerinin işgalci Rus ordusuna ait olduğu belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.