SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgali altındaki Kırım'da 45 bin çocuk askerî eğitim alıyor!

Ukrayna’nın Viyana’daki Uluslararası Kuruluşlar Temsilcisi Yevgen Tsımbalyuk, halihazırda işgal altındaki Kırım’da yaklaşık 45 bin çocuğun Rusya’nın kurduğu askerî kuruluşlara üye olduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgali altındaki Kırım'da 45 bin çocuk askerî eğitim alıyor!

İşgalci Rus yönetimi, uluslararası hukuku ihlal ederek Kırımlı çocukları silaha alıştırmaya ve çocuklar arasında savaş propagandası yaymaya devam ediyor. Ukrayna’nın Viyana’daki Uluslararası Kuruluşlar Temsilcisi Yevgen Tsımbalyuk, Rus işgali altındaki Kırım’da yaklaşık 45 bin çocuğun, Rusya Savunma Bakanlığına bağlı Yunarmiya (Genç Ordu) Hareketi ve “Rus vatanseverlik” adı altında askerî eğitim veren benzer kuruluşlara üye olduğunu ifade etti.

Varşova'da düzenlenen  Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) İnsanî Boyut Uygulama Toplantısı'nda konuşan Temsilci Tsımbalyuk, “Kırım'da yaklaşık 45 bin çocuk Yunarmiya'ya ve Rus vatanseverlik eğitimiyle bağlantılı diğer kuruluşlara üyedir.” bilgisini verdi. Tsımbalyuk, Rusya'nın bu şekilde Ukrayna'ya karşı savaşta çocukların beyinlerini yıkamayı bir silah olarak kullandığını vurguladı.

Ayrıca Ukrayna temsilcisi, kuruluşundan bu yana AGİT'in karşılaştığı en ciddi sorununun 2014 yılında gerçekleşen Kırım'ın işgali olduğunu kaydetti.

EN AZ 62 UKRAYNALI SAVAŞ ESİRİ İNFAZ EDİLDİ

Tsımbalyuk konuşmasında, Ukraynalı çocukların Rusya tarafından kaçırılmasından, sivillere yönelik işkence ve hapsedilmelerden, Rus askerlerinin Ukraynalı savaş esirlerini infaz etmesinden de bahsetti. Ukrayna temsilcisi, halihazırda Rus askerlerinin Ukraynalı savaş esirlerini infaz etmesine dair en az 62 vakanın kaydedildiğini belirtti. Ayrıca diplomat, Ukrayna kolluk kuvvetlerinin toplamda Rus askerî saldırganlığıyla bağlantılı yaklaşık 143 bin suçu kayda geçirdiğini aktardı.

AGİT İnsani Boyut Uygulama Toplantısı 30 Eylül - 11 Ekim 2024 tarihleri arasında Varşova'da düzenleniyor.

PUTİN TEKRAR KURMUŞTU

Bilindiği üzere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soğuk Savaş’tan kalma Yunarmiya’yı yeniden hayata döndürmüş, “Genç Ordu” anlamına gelen Yunarmiya’nın ilk üyeleri, eğitimlerine 2016 yılında Yaroslavl kentinde başlamıştı.

NAZİ ALMANYASI’NA BENZİYOR!

18 yaşından küçük olmalarına rağmen çocuklara asker gibi üniforma giydiren bu organizasyona özellikle sosyal medyada büyük tepki yağmıştı. Rusya’nın bu hamlesinin bir dönem Nazi rejimi altındaki Almanya’yı anımsattığına vurgu yapılırken Yunarmiya’nın Hitler Gençliği’ne benzediği belirtilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.