SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgali altındaki Kırım'da 30 binden fazla çocuk Yunarmiya'da askeri eğitim alıyor!

Rusya Savunma Bakanlığının girişimiyle kurulan Yunarmiya (Genç Ordu) hareketi, işgali altındaki Kırım’da yaşayan çocukları silaha alıştırmayı sürdürüyor. Uzmanlara göre; halihazırda Kırım’da 30 binden fazla çocuk söz konusu örgüte katılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2023 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2023 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgali altındaki Kırım'da 30 binden fazla çocuk Yunarmiya'da askeri eğitim alıyor!

Rus işgalci yönetimi, uluslararası hukuku ihlal ederek Kırımlı çocukları silaha alıştırmaya ve  çocuklar arasında savaş propagandası yaymaya devam ediyor. İnsan hakları savunucuları, Kırım’da 30 binden fazla çocuğun Yunarmiya (Genç Ordu) hareketinin üyesi olduğunu aktardı.

Çekya Parlamentosunun ev sahipliğinde 24-25 Ekim’de düzenlenen Kırım Platformu İkinci Parlamenter Zirvesi çerçevesinde işgal altındaki Kırım’da meydana gelen insan hakları ihlallerin ele alındığı uzman paneli yapıldı. Panelde konuşan Almenda İnsan Hakları Merkezi Başkanı Mariya Sulyalina, Rusya’nın Kırımlı çocuklara karşı, onların Ukrayna kimliğini yok etme amacıyla sistematik olarak işlediği suçlara dikkat çekti.

İŞGALCİLER, ANAOKULUNDAN İTİBAREN ÇOCUKLARIN BEYNİNİ YIKIYOR

Mariya Sulyalina, “Bunların işgal yetkililerinin kendiliğinden gelişmiş eylemleri olmadığını, geçici olarak işgal edilen topraklarda yaşayan çocukların Ukraynalı kimliğini yok etmeye yönelik iyi hazırlanmış ve yaygın bir sistem olduğunu açıkça görüyoruz. Hem resmi hem de gayri resmi eğitimi kapsayan bu eylemler askerileştirmeyi, beyin yıkamayı ve eğitimde Ukrayna'nın etkisinin yok edilmesini ve savaş kültürünün propagandasını içeriyor. Bu, kimliği yeni oluşmaya başlayan ve küçük yaşta Rus propagandasının tuzağına düşmüş anaokulu çağındaki çocukları dahi kapsayan bir sistem" dedi.

İŞGALCİLER, BU YIL OKUL ÇAĞINDAKİ HER 10 ÇOCUKTAN BİRİNİ YUMARMİYA ÜYESİ YAPMAK İSTİYOR!

Uzman, Rusya’nın yıllardır bu sistemi Kırım’da test ettiğini belirtti. Rus propagandasının örgün eğitimdeki çocuklar üzerindeki baskıyı adım adım artırdığını ve giderek daha fazla çocuğu gençlik askeri hareketlerine dahil ettiğine dikkat çeken Sulyalina, "Yalnızca Kırım'daki Yunarmiya (Genç Ordu) hareketinde şu anda 30 binden fazla çocuğun katıldığı en az 874 birlik bulunuyor. Çeşitli işgal yetkilileri tarafından defalarca kamuoyuna yapılan açıklamalarda, bu seneki planlarının okul çağındaki her 10 çocuktan birinin Yunarmiya’ya katılmasını sağlamak olduğunu dile getirdi" ifadelerini kullandı.

Uzman konuşmasında, uluslararası toplumun bu ihlallere yeterli tepki vermemesi nedeniyle çocukların askerileştirildiğine ve beyninin yıkanmasının mümkün hale geldiğine dikkat çekti. Ayrıca uzman tepki eksikliğinin, Rusya Federasyonu'nu Şubat 2022'den sonra işgal edilen topraklarda bu sistemin uygulanmasını teşvik ettiğini kaydetti.

PUTİN TEKRAR KURMUŞTU

Bilindiği gibi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Soğuk Savaş’tan kalma Yunarmiya’yı yeniden hayata döndürmüş, “Genç Ordu” anlamına gelen Yunarmiya’nın ilk üyeleri, eğitimlerine 2016 yılında Yaroslavl kentinde başlamıştı.

NAZİ ALMANYASI’NA BENZİYOR!

18 yaşından küçük olmalarına rağmen çocuklara askerler gibi üniforma giydiren bu organizasyona özellikle sosyal medyada büyük tepki yağmıştı. Rusya’nın bu hamlesinin bir dönem Nazi rejimi altındaki Almanya’yı anımsattığına vurgu yapılırken Yunarmiya’nın Hitler Gençliği’ne benzediği belirtilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.