SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgalciler, yaralı askerlerini Kırım'a tahliye ediyor!

KTMM Başkanı Refat Çubarov, Rus işgalcilerin yaralı askerlerini Kırım'a tahliye ettiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2023 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2023 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgalciler, yaralı askerlerini Kırım'a tahliye ediyor!

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, 29 Haziran 2023 tarihinde "FREEDOM" kanalına verdiği demeçte, orta veya ağır yaralı Rus işgalcilerin tamamının, işgal altındaki Kırım'a tahliye edildiğini söyledi.

İŞGALCİLER, KIRIM'A TAHLİYE EDİLİYOR!

İşgalci askerlerin, Kırım’a tahliye edilmesine ilişkin konuşan KTMM Başkanı Çubarov, "Rus askerlerinin hastalıkları veya yaralanmalarının doğası hakkında konuşmak benim için zor. Ancak orta ve ağır yaralıların neredeyse tamamının, Kırım'a tahliye edilerek yerel askeri hastanelerin yanı sıra sivil hastanelere de doldurulduğu açık bir gerçek" ifadelerine yer verdi.

KTMM Başkanı, "Bunun, (işgalcilerin) her an Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin daha aktif eylemleri olabileceğini görmelerinden kaynaklandığına inanıyorum. Şu anda Rus işgalcilerin kontrolünde olan Herson bölgesinin toprakları kısa sürede kurtarıldı. İşte bu yüzden yaralıları Kırım'a naklediyorlar" dedi.

KIRIM'DA HALK DURUMDAN ŞİKAYETÇİ

Refat Çubarov, Kırım’da hasta olan ve doktora gidemeyen insanların bu durumdan şikayetçi olduğunu dile getirdi. Öte yandan Çubarov, Rus işgalcilerin Kırım'dan Rusya'ya naklediliyor olabileceğini de sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.