SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgalciler, Kırım'daki sivillere karşı baskıları artırdı!

Rus işgal güçleri, “karşı istihbarat önlemleri” bahanesiyle Kırım’daki sivillere karşı baskıları artırdı.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2023 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2023 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgalciler, Kırım'daki sivillere karşı baskıları artırdı!

Rus işgali altındaki Kırım’da işgal güçleri, sivil halka karşı şiddet kullanarak filtreleme ve "karşı istihbarat önlemlerini" artırdı. Rus işgal güçlerinin sivil halka baskı uygulamayı artırarak arama ve sorgulamalar düzenlediği bildirildi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı bu sabah yaptığı açıklamada, “Geçici işgal altında bulunan Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin bazı yerleşim yerlerinde Rus işgalciler, Ukrayna vatandaşlarına baskı uygulamaya ve insan haklarını ihlal etmeye devam ediyor. Örneğin Krasnoperekopsk kasabasında FSB (Rus istihbarat) görevlileri, aşağılayıcı filtreleme prosedürleri, soyma, sivil halkı sorgulama ve darp etme eşliğinde aktif bir şekilde karşı istihbarat faaliyetleri yürütüyor.” ifadeleri yer aldı.

İŞGALCİLER ÇİFTÇİLERİ YAĞMALIYOR!

Daha önce KırımSOS insan hakları örgütü, Rus işgal güçlerinin Kırım’da yerli halkın küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarına el koymaya başladığını bildirmişti. İnsan hakları örgütünden yapılan açıklamada, işgalcilerin yarımadanın farklı yerleşim yerlerindeki çiftçilerin çiftlik hayvanlarına büyük ölçüde el koyduğu aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.