SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgal güçleri, Kırım Tatar siyasi tutsakları savunan avukatı alıkoydu!

Rus işgali altındaki Kırım'da, işgalcilerin baskılarına maruz kalan Ukrain ve Kırım Tatar siyasi tutsakları savunan avukat Aleksey Ladin işgal güçleri tarafından alıkonuldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2023 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2023 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgal güçleri, Kırım Tatar siyasi tutsakları savunan avukatı alıkoydu!

Rus işgali altındaki Kırım’da, Ukrain ve Kırım Tatar siyasi tutsakları savunan avukat Aleksey Ladin alıkonuldu. Rus işgal güçlerinin avukatı, Akmescit’te (Simferopol) alıkoyduğu ve daha sonra evinde arama yaptığı bildirildi.

Gratı haber servisi, Rus işgal güçlerinin Kırım’da bu sabah siyasi tutsakları savunan avukat Aleksey Ladin’i alıkoyduğunu duyurdu. Rusya’nın Rostov-na-Donu kentinde katıldığı duruşmadan sonra bu sabah saat 05.00 civarında Akmescit’e dönen avukatın eve varır varmaz işgalcilerce alıkonulduğu aktarıldı. Daha sonra avukatın evinde arama yapıldı. Ön bilgilere göre işgalciler, Ladin’i sözde “Rus ordusunun itibarını zedelemek” ile suçluyor.

SİYASİ TUTSAKLARI SAVUNAN AVUKATLARA BASKI!

Rus yönetimi, işgal altındaki Kırım’da Ukrayin ve Kırım Tatar siyasi tutsakları savunan avukatlara sık sık baskı uyguluyor. İşgalciler daha önce Kırım Tatar avukat Emil Kurbedinov, Edem Semedlayev, Nazim Şeyhmambetov, Ayder Azamatov, Emine Avamileva, Lilya Gemeci, Rüstem Kamilev ve Nazim Şeyhmambetov’u alıkoymuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.