SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgal güçleri genç Kırım Tatar kadını alıkoydu!

Rus işgali altındaki Kırım'da Kırım Tatarlarına yönelik baskılar devam ediyor. Bu sabah Rus işgal güçlerinin bir genç Kırım Tatar kadını alıkoyduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgal güçleri genç Kırım Tatar kadını alıkoydu!

Rus işgal güçleri, Kırım’da 20 yaşındaki bir genç Kırım Tatar kadını alıkoydu. Akmescit’teki Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) ofisine götürülen genç kadının, avukatıyla görüşmesine izin verilmedi.

Rus işgali altındaki Akmescit (Simferopol) bölgesinde bulunan Terek Eli (Trehprudnoye) köyünde yaşayan bir Kırım Tatar ailesinin evine bu sabah baskın düzenlendi. Silahlı Rus polisinin özel timi OMON görevlileri evde arama yaptıktan sonra 20 yaşındaki Kırım Tatarı Lütfiye Veliyeva’yı alıkoydu. 

Kırım Dayanışması sivil teşkilatının aktardığına göre, genç kızın akrabaları avukat Edem Semedlayev’i aradı. Akmescit’teki FSB binasına Lüftiye Veliyeva’nın getirildiği sırada gelen avukat, “Kız ve babasıyla yaklaşık 10 saniye görüşebildim. FSB görevlisi beni binaya almadı, şimdilik avukata ihtiyaç yok dedi. Ancak ben buna itiraz ederek müvekkilimin hukuki yardıma ihtiyaçları olduğuna inandıklarını belirttim. FSB görevlisi bana, ‘İstediğinizi yapın, şikayette bulunabilirsiniz ama ben sizi binaya almayacağım’ dedi.” açıklamasını yaptı.

Öte yandan aramadan bir önceki gün sözde Aşırılıkla Mücadele Merkezi görevlilerinin, Kırım Tatarı Lütfiye Veliyeva’nın evine gelerek genç kızdan ifade aldığı öğrenildi. Avukat, işgalcilerin genç kızın Vkontakte sosyal medya platformunda yaptığı bir paylaşımda Rus ordusunun “itibarını zedelediğini” iddia ettiğini belirtti. Semedlayev, “Elimde henüz davanın açıldığına dair bir bilgi yok. Ancak Kırım’da kadınlara karşı artan baskılar beni endişelendiriyor.” dedi.

AĞUSTOS AYINDA BİR KIRIM TATAR KADINI DAHA ALIKONULDU

FSB görevlileri, 7 Ağustos 2023’de Eski Kırım’da bir baskın düzenleyerek Kırım Tatarı Emine Zekeryayeva’yı alıkoydu. Alıkonulan kadın FSB ofisinde sorgulandı. İşgalciler, Zekeryayeva’nın telefonundaki bilgilere erişmeye çalıştı. Aynı gün akşam saatlerinde kadın serbest bırakıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.