SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM Başkanlık Divanı: Kırım'ı birlikte kurtaralım!

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanlık Divanı, Kırımlıları Kırım’ı Rus işgalinden kurtarmak için oluşturulan Karadağ Taarruz Tugayına katılmaya davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2023 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2023 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM Başkanlık Divanı: Kırım'ı birlikte kurtaralım!

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanlık Divanı, “Kırım’ı birlikte kurtaralım” başlıklı bir yazılı açıklama yayımladı. 

Ukrayna halkının Rusya Federasyonu'nun silahlı saldırısına karşı mücadelesinin 10. yılına girdiğine dikkat çeken KTMM Başkanlık Divanı, “20 Şubat 2014'te başlayan Kırım'ın Rusya Federasyonu tarafından işgali öncesi ve beraberindeki koşullar, ardından Ukrayna'nın doğusundaki çatışmaların başlaması, 24 Şubat 2022’de Rusya Federasyonu’nun Ukrayna'ya karşı geniş çaplı işga saldırısı başlatarak on binlerce sivili öldürmeyi ve milyonlarca Ukrayna vatandaşının geçimini sağlayan kritik altyapı tesislerini yok etmeyi amaçlayan yöntemlerle saldırgan bir savaş yürütmesi, Rusya Federasyonu'nun askeri ve siyasi liderliğinin, Ukrayna devletini ve yerli Kırım Tatar halkının da bir parçası olduğu Ukrayna halkını yok etme niyetini açıkça ortaya koyuyor" ifadelerine yer verdi.

UKRAYNA TOPLUMU RUS SALDIRGANLIĞI KARŞISINDA BİRLEŞTİ

Açıklamada, ölümcül tehlike karşısında Ukrayna halkı, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, devlet kurumları ve sivil toplumu birleşerek; devletlerini kararlılıkla savunduğu belirtildi. KTMM, “Kırım Rusya tarafından işgal edildikten sonra Ukrayna anakarasına taşınmak zorunda kalan Kırımlılar; Kırım Tatarları, Ukrainler, diğer milletlerin temsilcileri de Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Ukrayna Ulusal Muhafızları ve diğer askeri oluşumların bir parçası olarak Rus saldırganlığına karşı koymada aktif rol alıyorlar” denildi.

UKRAYNA TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ GERİ KAZANMAK İÇİN HAZIRLIK YAPILIYOR

Ukrayna toplumunun, Kırım dahil tüm işgal altındaki toprakları geri alarak, devletin toprak bütünlüğünü sağlamak için elinden gelen çabayı gösterdiği vurgulandı.

Açıklamada, “Kırım'ı ve diğer işgal altındaki bölgeleri kurtarmak için atılım yapmaya hazırlanan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Ukrayna Ulusal Muhafızları ve diğer askeri oluşumlar omuz omuza duracak ve Rus barbarları geri püskürtmeye yardım edecek güçlü ve enerjik erkek ve kadınlara ihtiyaç duyulduğu yeni bir savaş aşamasına girildi.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Ukrayna Ulusal Muhafızlarına bağlı “Taarruz Muhafızları” ordusunun kurulduğu ve bu orduya bağlı “Karadağ” Tugayının Kırım dahil Ukrayna'nın güneyini işgalden kurtarma görevinde yer alacağı hatırlatıldı.

KTMM'DAN KIRIMLILARA KARADAĞ TUGAYINA KATILMA ÇAĞRISI

KTMM, Kırımlıların görev yaptığı birlikler ve Karadağ Tugayı Komutanlığıyla ile işbirliğinin devam ettiğini kaydetti. Açıklamada, “KTMM Başkanlık Divanı, Kırımlıları; Kırım Tatarları, Ukrainler ve diğer milletlerin temsilcilerini Karadağ Tugayına ve Taarruz Muhafızları ordusunun diğer birliklerine katılmaya davet ediyor. Kırım’ı birlikte kurtaralım!” çağrısı yapıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.