SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM Başkanı Refat Çubarov’dan Nariman Celal, Asan Ahtemov ve Aziz Ahtemov’a destek çağrısı!

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Kırım’da yaşayan Kırım Tatarlarına sözde mahkemeye gelerek Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal ve Kırım Tatar aktivistler Asan Ahtemov ile Aziz Ahtemov’a destek verme çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2023 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2023 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM Başkanı Refat Çubarov’dan Nariman Celal, Asan Ahtemov ve Aziz Ahtemov’a destek çağrısı!

Rus işgali altındaki Kırım’da, kurmaca suçlamalar çerçevesinde alıkonulan siyasi tutsaklar; Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Kırım Tatar aktivistler Asan Ahtemov ve Aziz Ahtemov’un temyiz dilekçesi yarın işgalci mahkemede incelenecek. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Kırım’da yaşayan Kırım Tatar halkına işgalci mahkemeye gelerek siyasi tutsaklara ve ailelerine destek verme çağrısında bulundu.

KTMM Başkanı Refat Çubarov, bugün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Kırım’ın sözde Yüksek Mahkemesinde yarın, KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal ve Kırım Tatar aktivistler Asan Ahtemov ile Aziz Ahtemov’un temyiz davasının görüleceğini hatırlattı. 

SİYASİ TUTSAKLARA DESTEK ÇAĞRISI

“Rus işgalcilerin haysiyetlerini ve şereflerini sergileyen kişilere karşı çok kinci olduklarını biliyorum. Ama şunu da biliyorum ki, Rus işgalcileri tarafından özgürlüklerinden yoksun bırakılan tüm soydaşlarımız Kırım Tatar halkına özgü cesaret ve dirayet sergilerken yılmadılar” ifadelerini kullanan Çubarov, soydaşlarını sözde mahkemeye gelerek siyasi tutsaklara ve yakınlarına destek vermeye davet etti.

Nariman Celal, Asan Ahtemov ile Aziz Ahtemov’un mahkemeye çevrim içi katılacağını belirten KTMM Başkanı, “Ama mahkemeye Nariman Celal’in eşi Leviza ve Asan Ahtemov ile Aziz Ahtemov’un eşleri ve yakınları gelecek. Siz de gelin ve Kırım Tatar siyasi tutsakları ve ailelerine destek verin” çağrısını yaptı.

İŞGALCİLERDEN KIRIM TATARLARINA AĞIR HAPİS CEZALARI

Rus işgali altındaki Kırım’ın sözde Yüksek Mahkemesi, 21 Eylül 2022 tarihinde, kurmaca suçlamalar çerçevesinde alıkonulan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal’i 17 yıl, Asan Ahtemov’u 15 yıl, Aziz Ahtemov’u 13 yıl hapis cezasına mahkum etti.

İŞGALCİLER, KIRIM TATAR SİYASİ TUTSAKLARA İŞKENCE EDİYOR!

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, 3 Haziran 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, Akmescit’te bulunan 2 numaralı tutukevinde işgalcilerin, Kırım Tatar siyasi tutsaklar; KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Asan Ahtemov ve Aziz Ahtemov’a kasıtlı olarak manevi ve fiziksel şiddet uyguladığını duyurmuştu.

KTMM Başkanı Çubarov, "Kaynağımız, Nariman Celal, Asan Ahtemov ve Aziz Ahtemov’un yerleştirildiği Akmescit 2 numaralı tutukevi yönetiminin, uluslararası popülaritesi nedeniyle Nariman'a fiziksel şiddet kullanmaktan korktuklarını ancak Asan ve Aziz'e işkence yaptıklarını söyledi."  açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.