SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM Başkanı Çubarov, Çekya Cumhurbaşkanı Pavel'e Rus işgalindeki Kırım'ı anlattı

Çekya Parlamentosunun ev sahipliğinde düzenlenen Kırım Platformu İkinci Parlamenter Zirvesi, bugün çalışmalarına başladı. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov Ukrayna heyetinin bir üyesi olarak zirvede çeşitli temaslarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2023 01:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM Başkanı Çubarov, Çekya Cumhurbaşkanı Pavel'e Rus işgalindeki Kırım'ı anlattı

Kırım Platformu İkinci Parlamenter Zirvesi öncesinde dün akşam; Çekya Cumhurbaşkanı Petr Pavel, Çekya Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Marketa Pekarova Adamova, Çekya Senato Başkanı Milos Vystrcil ve Ukrayna Parlamentosu Başkanı Ruslan Stefançuk’uk katılımıyla bir resepsiyon düzenlendi. Ukrayna heyetinin bir üyesi olarak zirveye katılan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, sosyal medya üzerinden resepsiyona dair açıklamalarda bulundu.

Resepsiyona; aralarında KTMM üyeleri Eskender Bariyev ve Gayana Yüksel'in de bulunduğu Kırım Platformu Uzmanlar Ağı temsilcilerinin de katıldığını belirten Çubarov, "Eski dostlarla tanışmak ve Kırım Platformuna katılan yeni politikacılarla tanışmak harika bir fırsattı" dedi.

ÇUBAROV, ÇEKYA CUMHURBAŞKANI PAVEL’E KIRIM’DAKİ DURUM HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Etkinlikte, Çekya Cumhurbaşkanı Pavel ve Çekya Senato Başkanı Vystrcil ile sohbet ettiğini kaydeden Çubarov, “Çekya Cumhurbaşkanı Petr Pavel ve  Çekya Senato Başkanı Milos Vystrcil ile yaptığım sohbette işgal altında bulunan Kırım’daki durumu anlattım. Çekya liderlerine, Ukrayna’ya ve Kırım Tatar halkına verilen destek için teşekkür ettim. Ayrıca Çekya Parlamentosunun, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgününü SSCB komünist rejimi tarafından gerçekleştirilen bir soykırım olarak tanıması konusunu görüştük” açıklamasında bulundu.

REFAT ÇUBAROV, TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ İLE GÖRÜŞTÜ

Bunun dışında KTMM Başkanı Çubarov, etkinlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ile tanıştığını aktardı. Çubarov, "TBMM üyesi ve yakın zamanda AKPM Başkan Yardımcısı seçilen Yıldırım Tuğrul Türkeş ile birlikte etkinliğe katılan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'la tanışmak güzeldi" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.