SON DAKİKA
Hava Durumu

Kıyiv'de çevrim içi Kırım Tatarca kursu tanıtıldı

Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı tarafından hazırlanan, 5. ve 6. sınıf öğrenciler için çevrim içi "Kırım Tatar Dili ve Edebiyatı" kursu Kıyiv’de tanıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kıyiv'de çevrim içi Kırım Tatarca kursu tanıtıldı

Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı, "Ukrayna Çevrim İçi Okulu" eğitim platformuyla birlikte, 5. ve 6. sınıf öğrenciler için hazırladığı çevrim içi Kırım Tatar Dili ve Edebiyatı kursu, dün Kıyiv’de düzenlenen "Ukrayna’da Kırım Tatar Halkının Başarılı Gelişimi" konulu panel çerçevesinde tanıtıldı. Çevrim içi Kırım Tatar Dili ve Edebiyatı kursu dahil, eğitim konulu farklı projeleri hayata geçiren Osvitoriya sivil toplum kuruluşu tarafından organize edilen panelde Kırım Tatar dili, kültürü ve tarihinin eğitim yoluyla korunması ve geliştirilmesinin önemi ele alındı.

Panele; Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Cumhuriyeti ve Akyar (Simforopol) kenti Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanı Yardımcısı Dmıtro Zavgorodniy, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Kırım Tatar Dilini Geliştirme Enstitüsü Başkanı Mustafa Ametov, Osvitoriya Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı Zoya Lıtvın konuşmacı olarak katıldı.

Panel çerçevesinde çevrim için kursunun özellikleri, Kırım Tatar dilinin Kırım Tatarlar arasında günlük yaşamda kullanılmasının önemi, kültür ve dilin gelişiminde örgün eğitimin rolü, Kırım Tatar dilinin gelişim sorunları, Kırım Tatar dilinin geliştirilmesine yönelik planlar, Kırım Tatar dilinin Ukrayna için önemi, Kırım Tatar halkının milli kimliğinin korunmasına yönelik diğer zorluklar gibi konular ele alındı.

UKRAYNA EĞİTİM BAKANLIĞINDAN ÇEVRİM İÇİ KIRIM TATARCA KURSU

Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Ağustos 2024’te "Ukrayna Çevrim İçi Okulu" eğitim platformuyla birlikte "Yeni Ukrayna Okulu" öğrencilerine yönelik Kırım Tatar Dili ve Edebiyatı kursu hazırladığını duyurdu. 5. ve 6. sınıf öğrencileri için hazırlanan Kırım Tatar Dili ve Edebiyatı kursunun 140 dersten oluştuğunu aktardı. Eğitim kursu Osvitoriya sivil toplum kuruluşu ile Kırım Tatar Dilini Geliştirme Enstitüsü sivil teşkilatı iş birliğinde hayata geçirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.