SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar siyasi tutsak Asan Ahtemov'un sağlık durumu kötüleşti!

Rus işgalcilerce düzmece dava çerçevesinde mahkum edilen Kırım Tatar siyasi tutsak Asan Ahtemov'un sağlık durumu tutukevi şartları nedeniyle kötüleşti.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2023 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2023 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar siyasi tutsak Asan Ahtemov'un sağlık durumu kötüleşti!

Rus işgali altındaki Kırım’da kurmaca suçlamalar neticesinde 15 yıl hapis cezasına mahkum edilen Kırım Tatar siyasi tutsak Asan Ahtemov'un sağlık durumunun kötüleştiği bildirildi.

Kremlin Esirleri Yakınları Birliğinden yapılan açıklamaya göre alıkonulma şartları daha katı olan 2 numaralı tutukevinde sabah saat 06.00 ile aksam 22.00'ye kadar koğuştaki yatağa yatmaya veya oturmaya izin verilmiyor. Ayrıca tutsaklara gardiyanların gözlerine bakması yasaklanıyor ve tutsaklara zorla Rusya milli marşı ezberlettiriliyor. 

Açıklamada, "Bu şartlar nedeniyle Asan Ahtemov'un sırt ağrıları arttı. Siyasi tutsağın avukatları, tutukevi yönetimine konu ile ilgili başvuru yaparak sağlık sorunlarına ve alıkoyma şartlarına dikkat çekti." denildi.

İŞGALCİLER, KIRIM TATAR SİYASİ TUTSAKLARA İŞKENCE EDİYOR!

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, 3 Haziran 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, Akmescit’te bulunan 2 numaralı tutukevinde işgalcilerin, Kırım Tatar siyasi tutsaklar; KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal, Asan Ahtemov ve Aziz Ahtemov’a kasıtlı olarak manevi ve fiziksel şiddet uyguladığını duyurmuştu.

KTMM Başkanı Çubarov, "Kaynağımız, Nariman Celal, Asan Ahtemov ve Aziz Ahtemov’un yerleştirildiği Akmescit 2 numaralı tutukevi yönetiminin, uluslararası popülaritesi nedeniyle Nariman'a fiziksel şiddet kullanmaktan korktuklarını ancak Asan ve Aziz'e işkence yaptıklarını söyledi."  açıklamasını yaptı.

NARİMAN CELAL’İN SAĞLIK DURUMU KÖTÜLEŞTİ

Daha önce Rus işgali altındaki Kırım’da kurmaca suçlamalar neticesinde 17 yıl hapis cezasına mahkum edilen Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı, siyasi tutsak Nariman Celal’in de alıkonulduğu Akmescit’teki 2 numaralı tutukevinde, alıkonulma şartları nedeniyle sağlık durumunun kötüleştiği ve tutukevi yönetiminin ona ilaçlarını vermediği bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.