SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım direnişçileri: Ukrayna ordusunu bekliyoruz

Rus işgali altındaki Kırım’da faaliyet gösteren Ateş isimli gizli direniş hareketi, faaliyete geçmek için Ukrayna ordusunu beklediklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2023 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2023 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım direnişçileri: Ukrayna ordusunu bekliyoruz

Rus işgali altındaki Kırım'da faaliyet gösteren Ateş isimli gizli direniş hareketi, Kırım’ın Rus işgalinden kurtarılmasına hazır olduklarını duyurdu. Direnişçiler, bunun için silah ve cephane hazırladıklarını belirtti.

Kırım'daki direnişçiler, sosyal medyada yayımladıkları videoda, “Kardeşlerim, askeri direniş hareketi Ateş, Kırım’ın, Rus işgalcilerden kurtarılmasına hazırlanıyor. Canköy’deyiz, Ukrayna ordusunu bekliyoruz. Silah ve mühimmatı gizlice depoladık. Şu an arkamızdaki demiryoluna mayın döşeyeceğiz. Ukrayna ordusu, Kırım’ın idari sınırını geçer geçmez idari binaları ve askeri tesisleri ele geçirmeye başlayacağız” açıklamasında bulundu.

RUS ORDUSUNUN İKMAL YOLUNA DARBE

Daha önce Ateş isimli direniş hareketi, işgalcilerin cepheye teçhizat ve mühimmat taşımak için kullandıkları demiryolu hattını, Akmescit (Simferopol) yakınlarında kullanılamaz hale getirdiklerini açıklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.