SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’da son 3 ayda 18 Kırım Tatarı kaçırıldı!

Rus işgali altındaki Kırım’da son 3 ayda en az 18 Kırım Tatarı Rus işgal güçleri tarafından kaçırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2023 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2023 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’da son 3 ayda 18 Kırım Tatarı kaçırıldı!

Kırım Gayesi sivil girişimi, Rus işgali altındaki Kırım’da son 3 ayda 18 Kırım Tatarının Rus işgal güçleri tarafından kaçırıldığının kaydedildiğini bildirdi. Öte yandan girişim, bu tür vakaların sayısının daha fazla olabileceğine dikkat çekti.

Sosyal medya üzerinden dün açıklama yapan Kırım Gayesi, “Şubat 2023’ten bu yana Kırım'daki, sabotaj ve partizan eylemlere katılımlarını kontrol etmek için insanları kaçırma uygulaması rastgele kişileri kapsayacak şekilde genişletilmeye başladı. Kırım Gayesi uzmanları, son üç ayda bu uygulama kapsamında 18 Kırım Tatarının kaçırıldığını tespit etti. Büyük ihtimal bu vakaların sayısı daha fazla, fakat baskıların devamından korkan insanlar kaçırıldıklarını duyurmak istemiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada, işgalcilerin genelde aynı şekilde hareket ettiği belirtilerek, “Sabahın erken saatlerinde eve baskın gerçekleştiriyorlar, arama yapıyorlar, tüm dijital araçlara el koyuyorlar ve daha sonra insanın kafasına çuval geçirerek bilinmeyen bir yere götürüyorlar.” denildi.

TREN YOLUNDA PATLAMA

Kırım’ın Akmescit (Simferopol) bölgesinde 18 Mayıs 2023 tarihinde saat 08.20 civarında Akmescit-Akyar (Sivastopol) demiryolu üzerinde patlama meydana geldi. Patlama sonucu, buğday taşıyan trenin 8 vagonu raydan çıkarken, 5 vagon devrildi. Daha sonra işgalciler farklı günlerde Kırım'ın farklı yerlerinde yaşayan bir dizi Kırım Tatarının evlerine baskın düzenledi.

Baskınlardan sonra işgalciler, Kırım Tatarlarını alıkoyarak bilinmeyen yerlere götürüyor. Bazı durumlarda ise Kırım Tatarları yolda yürürken veya araba kullanırken alıkonuluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.