SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’da “Zlaya Mavka” aktivistleri Rus işgaline karşı direnmeye devam ediyor

Akmescit’te kadın direniş hareketi “Zlaya Mavka” aktivisitleri faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Aktivistler, işgalci Rusya karşıtı gazetelerinin yeni sayısını dağıttıklarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’da “Zlaya Mavka” aktivistleri Rus işgaline karşı direnmeye devam ediyor

Akmescit’te (Simferopol) kadın direniş hareketi "Zlaya Mavka” aktivistleri, Ukrayna ve Rusya Federasyonu'ndaki Rus sansürü tarafından kontrol edilmeyen durumla ilgili haberlerin yer aldığı gazetenin 29. sayısını dağıttı.

“Zlaya Mavka” aktivistleri 30 Haziran 2024 tarihinde yaptığı açıklamada Doğru bilgiye ulaşmanın ne kadar önemli olduğunu, işgal altında bunun ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Rusların yangın gibi korktuğu haberleri yayınlamaya ve yaymaya devam ediyoruz. Mavkalarımız şimdiden harika bir iş çıkardı ve yeni sayıyı Akmescit sakinlerinin posta kutularına koydu.” ifadelerine yer verdi.

Kadın direniş hareketi  “Zlaya Mavka” aktivistleri, Rus işgali altındaki Kırım’da faaliyetlerine devam ediyor. Aktivistler,  gazetenin yanı sıra Ukrayna sembollerinin yer aldığı broşürler dağıtıyor ve  birçok direniş eylemi gerçekleştiriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.