SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da Rus propagandası etkisini kaybediyor!

İşgal altındaki Kırım'da art arda yaşanan patlamalar, Rusya'nın güvenlik merkezli propagandasına darbe vurdu. İşgal altındaki Kırım'ın "güvenli" olduğu yönündeki Kremlin merkezli Rus propagandası, Kırım'da yaşayanlar üzerindeki etkisini kaybetmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2023 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2023 20:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da Rus propagandası etkisini kaybediyor!

Kırım'ın birçok bölgesinde işgalcilere ait tesislerde patlama meydana gelirken, işgalci yönetim buna karşı önlem almak için yasaklar getiriyor. 

KrımSOS Analisti Yevgeniy Yaroşenko, geçen hafta Kırım'da askeri üslerde meydana gelen patlamaların, işgalcilerin güvenlik merkezli propagandasını kırdığını söyledi. Yaroşenko, "Kırım'da her ay yaşanan patlamalar nedeniyle işgalciler, halkı durumun kontrol altında olduğu konusunda inandırmakta zorlanıyor. Kırım'ın tehlikede olmadığına ikna etmekte giderek zorlanıyorlar. Geçen hafta yaşananlar, her şeyi kontrol eden ideolojik propaganda makinesinin sonunda bozulduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

PATLAMALAR, İNSANLARI KIRIM'DAN KAÇIRIYOR!

Yaroşenko, Rus işgali altındaki Kırım’da şu anda büyük bir belirsizlik yaşandığını kaydetti. Yaşanan patlamaların yarattığı güvenlik tehdidine dikkat çeken Yaroşenko, bu durumun insanları yarımadadan kaçırdığını vurguladı.

YAROŞENKO: ŞİMDİ KIRIM'A GİRENLERİN, EN BÜYÜK SORUSU ORADAN NASIL ÇIKILACAĞIDIR

Patlamalar sonrasında karayollarında ve demiryollarında getirilen hareket kısıtlamasına da değinen Yaroşenko, "Öncelikle Kerç Köprüsü’ne ulaşmak çok büyük bir lojistik masraf. Yakın zamana kadar, arabalar orada kapsamlı bir şekilde denetleniyordu ve Kırım'a ulaşmak için geçen süre, Dominik Cumhuriyeti'ne yapılan bir uçuşla aynıydı. Şimdi Kırım'a girenlerin en büyük sorusu oradan nasıl çıkılacağıdır" ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.