SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’da kaçırılan Kırım Tatarı Eldar Mensitov'un bulunduğu yer tespit edildi!

Kırım’daki Kremlin kontrolündeki kukla mahkemesinin Akmescit Kırım Tatar Bölge Meclisi üyesi, 53 yaşındaki Kırım Tatarı Eldar Mensitov hakkında 15 gün tutuklama kararı aldığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2023 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2023 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’da kaçırılan Kırım Tatarı Eldar Mensitov'un bulunduğu yer tespit edildi!

Rus işgali altındaki Kırım’da, 9 Haziran tarihinde kaçırılan Akmescit Kırım Tatar Bölge Meclisi üyesi, 53 yaşındaki Kırım Tatarı Eldar Mensitov Akmescit’teki (Simferopol) tutukevinde bulundu.

Kırım Dayanışması sivil teşkilatından yapılan açıklamada, Avukat Safiye Şabanova’nın, Eldar Mensitov’u tutukevinde ziyaret ettiği aktarıldı. Görüşmeden sonra açıklama yapan Avukat Şabanova, Mensitov’un güya “polis emirlerine uymamak” suçlaması çerçevesinde 15 gün hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi. 

"FİZİKSEL DARBE İZLERİNİ GÖRDÜM"

Mensitov’un tutuklanmasına ilişkin açıklama yapan avukat, Eldar Mensitov’un 9 Haziran’da Akmescit çıkışında sözde trafik polisi görevlileri tarafından durdurulduğunu kaydederek, “Trafik polisi aracına bindirildi, daha sonra yanlarına başka bir araç yaklaştı ve Eldar’ı maskeli insanlara teslim ettiler. Bundan sonra Eldar bir bodruma götürüldü, orada sorgulandı, ona karşı yasa dışı sorgulama yöntemleri kullandı. Sonraki gün Eldar, Aşırılıkla Mücadele Merkezi görevlilerine teslim edildi. Daha sonra ise Jeleznodorojnıy Bölge Mahkemesine götürüldü ve hakkında 15 gün tutuklama kararı alındı. Görüşme sırasında ben fiziksel darbe izleri gördüm.” ifadelerini kullandı.

Mahkemede Mensitov suçlamaları reddederek sözde Aşırılıkla Mücadele Merkezi görevlilerinin, kendisinin “karşı koyarak kaçtığını” iddia ettikleri semtte bulunmadığını bildirdi. Ancak işgalci mahkeme açıklamasını dikkate almayarak Mensitov hakkında tutuklama kararı verdi.

ELDAR MENSİTOV İŞGALCİLERCE KAÇIRILDI!

Daha önce, Akmescit bölgesi Molodyojnoye köyü Kırım Tatar Meclisi Başkanı ve Akmescit Kırım Tatar Bölge Meclisi üyesi Eldar Mensitov'un 9 Haziran'dan beri kayıp olduğu bildirilmişti.

MENSİTOV DAHA ÖNCE DE ALIKONULMUŞTU

Eldar Mensitov'un evinde daha önce 8 Eylül 2021 tarihinde “Nariman Celal ve Aziz ile Asan Ahtemov davası” çerçevesinde arama yapılmıştı. Mensitov, FSB görevlileri tarafından sorgulandıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Eldar Mensitov, 18 Haziran 2021’de işgalcilerin Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na karşı açtıkları davada ifade vermişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.