SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da direnişçiler, Rusların yeni askeri komuta merkezini ifşa etti!

Ateş gizli direniş hareketi, işgal altındaki Kırım'ın Kezlev bölgesindeki bir komuta merkezine sızarak, bölgedeki işgalci Rus askerlerin burada konuşlandığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2023 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2023 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da direnişçiler, Rusların yeni askeri komuta merkezini ifşa etti!

Rus işgali altındaki Kırım’da ve Herson bölgesinde faaliyet gösteren “Ateş” isimli gizli direniş hareketi, Kırım'ın Kezlev (Yevpatoriya) bölgesinde bulunan bir Rus komuta merkezini ortaya çıkardı.

Kezlev bölgesindeki Novoozerne kasabasında yer alan işgalcilere ait merkez, Rus ordusu tarafından aktif bir şekilde kullanılıyor. Yeni bir komuta merkezi olduğu anlaşılan yapıda, bir komuta merkezi aracının ve yanına park edilmiş çok sayıda sivil plakalı aracın olduğu belirtildi.

ÇOK SAYIDA RUS ASKERİ TEÇHİZATI KONUŞLANDIRILDI

Ateş direniş hareketi, söz konusu merkezle ilgili, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Bilgi notunda, "Ukrayna'nın güneyinde faaliyet gösteren Rus grubunun kayıplarını telafi etmek için son birkaç gün içinde çok sayıda askeri teçhizatın buraya yeniden konuşlandırıldığını biliyoruz" denildi.

ATEŞ GİZLİ DİRENİŞ HAREKETİ 

Ateş direniş hareketinden yapılan açıklamada, "11 Mart’ta Radensk ve Abrikosovka yerleşim yerleri arasında (Herson bölgesi) geçen demir yolu kullanılamaz hale getirildi" denildi.

Daha önce, Ateş direniş hareketi, işgalcilerin cepheye teçhizat ve mühimmat taşımak için kullandıkları demir yolu hattını, Akmescit (Simferopol) yakınlarında kullanılamaz hale getirdiğini bildirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.