SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Cephesi'nden Donetsk'te Ruslara karşı mücadele eden askerlere destek

Kırım Cephesi girişimi, Donetsk bölgesinde Rus işgalcilere karşı savaşan askerlere yardımda bulundu. Bu kapsamda, Ukraynalı askerlere yatak ve battaniye yardımı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2023 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2023 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Cephesi'nden Donetsk'te Ruslara karşı mücadele eden askerlere destek

Kırım Tatar Milli Meclisi, Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi, Kırım Milli Varlık Fonu ve ASTEM Vakfının öncülüğünde, Ukrayna Savunma Kuvvetlerini desteklemek, cephedeki ve işgal altında bulunan topraklardaki nüfusa insani yardım sağlamak için başlatılan Kırım Cephesi girişimi, Donetsk bölgesinde Rus işgalcilere karşı savaşan askerlere yardımda bulundu. Kırım Cephesi girişimi tarafından yapılan yardımda 50 ortopedik yatak, 50 battaniye, 25 uyku tulumu ve 6 yatak şiltesi bulunuyor.

KIRIM CEPHESİ GİRİŞİMİ

Kırım Tatar Milli Meclisi, Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi, Kırım Milli Varlık Fonu ve ASTEM Vakfının öncülüğünde, Ukrayna Savunma Kuvvetlerini desteklemek, cephedeki ve işgal altında bulunan topraklardaki nüfusa insani yardım sağlamak için Eylül 2023’te Kırım Cephesi girişimi başlatıldı.

Girişim, 26 Şubat 2014 tarihinde başlatılan Kırım'ın Rus işgaline karşı direniş eylemlerinin devamı olarak nitelendiriliyor. Kırım Cephesinden yapılan açıklamada, girişimin amacına ilişkin şu ifadelere yer verildi:

• Ukrayna'nın zaferi ve işgal altındaki Kırım'ın kurtarılması,
• Uluslararası ve ulusal düzeylerde desteğin ölçeklendirilmesi,
• Uluslararası toplumu ve Ukrayna toplumunu, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın tamamlanması ve Ukrayna'nın zaferinin koşulu olarak Kırım'ı ve diğer işgal altındaki Ukrayna topraklarını işgalden kurtarma görevine odaklamak,
• Birleşik bir bağış toplama platformu oluşturmak, ortakları, bağışçıları ve temsilcileri buna dahil etmek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.