SON DAKİKA
Hava Durumu

Karadağ Taarruz Tugayı, Kırım’ı işgalden kurtaracak

Ukrayna İçişleri Bakanlığından savaşın seyrini değiştirecek hamle geldi. Bakanlık, Kırım dahil Ukrayna topraklarını Rus işgalcilerden kurtaracak 8 özel taarruz tugayı kurulacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2023 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2023 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Karadağ Taarruz Tugayı, Kırım’ı işgalden kurtaracak

Ukrayna İçişleri Bakanı Vekili İgor Klımenko, Ukrayna'nın güvenlik ve savunma kuvvetlerinin güçlenmeye devam ettiğini duyurarak, İçişleri Bakanlığının “Taarruz Muhafızları” ordusunu kurduğunu açıkladı.

Bakan Vekili Klımenko yaptığı açıklamada, " Taarruz Muhafızları, İçişleri Bakanlığına bağlı profesyonel tugaylardan oluşacaktır. Düşmanı yok edecek ve işgal altındaki Ukrayna topraklarını işgalden kurtaracak vatansever savaşçılardan oluşan ekiplerdir" ifadelerini kullandı.

KIRIM’I İŞGALDEN KURTARACAK “KARADAĞ” TUGAYI

"Taarruz Muhafızları" ordusunun tugaylarından birisi “Karadağ” adını taşıyacak. Binbaşı Vladıslav Kozırev komutasındaki tugayın sloganı “Bayrağımızı Kırım üzerinde dalgalandıralım” olacak.

“YALNIZCA MOTİVASYONU YÜKSEK GÖNÜLLÜLERİ KABUL EDİYORUZ”

Bununla birlikte Ukrayna İçişleri Bakanı Vekili Klımenko açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Arka görev yok. Yalnızca yüksek kaliteli eğitim, sürekli eğitim ve cephedeki operasyonlara katılım sağlayacaklar. Tugayları oluşturma sürecine başlandı ve süreç devam ediyor. Önemli savaş deneyimine sahip ve kendilerini ön saflarda kahramanca gösteren askeri personel ve polis memurları yeni tugayların temelini oluşturacak. Bunlar gerçek kahramanlarımız. Tugaylarımıza yanlızca yüksek motivasyonlu Ukrayna vatansever gönüllü personel kabul ediyoruz."

BUDANOV: KIRIM'I GERİ ALACAĞIZ

Bilindiği üzere, Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı Kırılo Budanov, Ukrayna’nın Kırım Yarımadası’nı bu yaza kadar işgalden kurtarması gerektiğini söylemişti. Budanov, "Kırım’ı geri alacağız. Her şey 2014’te Kırım’da başladı ve orada da bitecektir" ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.