SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler sağlık durumu kötüleşen Nariman Celal'e ilaçlarını vermeyi reddediyor!

Rus işgalcilerce düzmece dava çerçevesinde mahkum edilen ve sağlık durumu kötüleşen Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı, siyasi tutsak Nariman Celal’in ilaçlarına el konuldu.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2023 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2023 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler sağlık durumu kötüleşen Nariman Celal'e ilaçlarını vermeyi reddediyor!

Rus işgali altındaki Kırım’da kurmaca suçlamalar neticesinde  17 yıl hapis cezasına mahkum edilen Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı, siyasi tutsak Nariman Celal, 11 Mayıs 2023'te Akmescit’teki 1 numaralı tutukevinden, alıkonulma şartları daha ağır olan 2 numaralı tutukevine sevk edildi. 2 numaralı tutukevine sevk edildikten sonra Nariman Celal’in kıyafetlerine, yiyeceklerine, kitaplarına, belgelerine ve ilaçlarına el konuldu.

KTMM Başkan Yardımcısı, siyasi tutsak Nariman Celal’in eşi Leviza Celal, Suspilne haber ajansına yaptığı açıklamada, 2 numaralı tutukevine sevk edildikten sonra eşinin omurga fıtığı hastalığının kötüleştiğini, tutukevi yönetiminin ilaçlarına el koyduğunu ve onları geri vermeyi reddettiğini bildirdi.

"YATAĞA UZANMAK YASAK"

Eşinin zaten bel fıtığı hastalığından muzdarip olduğunu ancak alıkonulma şartları ağırlaştığından durumunun kötüleştiğine dikkat çeken Leviza Celalova, “06.00 ile 22.00 arası yatağa oturmak veya uzanmak yasak. Biraz olsun sırtını dinlendirmek için yatağa uzanmasına izin verilmiyor.” dedi.

NARİMAN CELAL’E İLAÇ VERİLMİYOR!

Şikayetlere rağmen doktor muayenesinin yapılmadığını belirten Celalova, “Üç omurga fıtığı var artık inflamatuar (iltihabi hastalık) reaksiyon başladı. Revire başvurarak kendisinden alınan ilaçları geri vermesini istediğinde onunla dalga geçtiler ve hiçbir şey vermediler.” açıklamasında bulundu.

Leviza Celalova, eşinin şu an genel koğuşta tutulduğunu, durumun aşağı yukarı stabil olduğunu ancak uzun süre oturarak veya ayakta geçirdikten sonra ağrı çektiğini aktardı.

“FSB İZNİ OLMADAN HİÇBİR ŞEY YAPILMIYOR”

Uygun tedavinin sağlanmamasının Rus hapishanelerindeki ana sorunlardan biri olduğuna dikkat çenek Celalova, “Yasal olarak yapabileceğimiz her önlemi alıyoruz, başvuru, şikayet dilekçeleri yazıyoruz. Ancak hepimiz hapislerin FSB (Rusya Federal Güvenlik Servisi) kontrolü altında olduğunu anlıyoruz. Sadece FSB izin verdikten sonra tutukevi yönetimi bir şeyler yapabilir.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.