SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, Rusya'dan Kırım'a yeni bir demir yolu hattı çekmek istiyor!

İşgalciler, Rusya'nın Rostov-na-Donu şehrinden işgal altındaki Kırım’a gidecek bir demir yolu hattının inşaatına başladıklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2023 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, Rusya'dan Kırım'a yeni bir demir yolu hattı çekmek istiyor!

İşgalciler, Rusya'nın Rostov-na-Donu şehrinden işgal altındaki Kırım’a gidecek bir demir yolu hattının inşaatına başladıklarını öne sürdü. Rus propaganda ajansı RIA Novosti, Zaporijjya bölgesinin işgal altındaki kısmında bulunan işbirlikçi sözde yönetici Yevgeniy Balitskiy’e atıf vererek, konuya ilişkin bir açıklama yayımladı. İşgalcilere ait demir yolunun işgal altındaki Donetsk ve Zaporijjya bölgelerinden geçeceği belirtildi. İşgalci Ruslar, bu geçişlerde özellikle işgal altında bulunan Berdyansk ve Mariupol şehrini kullanacaklarını vurguladı.

RUSYA, YASA DIŞI FAALİYETLERİNİ GÜVENLİ HALE GETİRMEK İSTİYOR

İşbirlikçi Balitskiy, işgalcilerin bu şekilde Rus ordusunun görevini kolaylaştıracağını ifade etti. Balitskiy, Rusya’ya yasa dışı yollarla götürülen tahıl, demir cevheri, hurda metal ve kömür ihracatı sorununa da bu demir yolunun çözüm olacağını bildirdi.

Kırım'ı işgal ettikten sonra 2018 yılında yasa dışı bir şekilde Kerç Köprüsü'nü inşa eden ve 19 kilometrelik bu yol üzerinden teçhizat taşıyan işgalci Rusya, Ukrayna'ya yönelik saldırılarına buradan devam ediyor. Ancak, son dönemde Ukrayna'nın başarılı operasyonları sayesinde işgalciler bu köprüyü etkili bir şekilde kullanamıyor.

Balitskiy, Kerç Köprüsü'nün tehlike arz ettiğini vurgulayarak, "Çünkü Kırım Köprüsü sadece arabayla geçmek için uzak değil aynı zamanda bugün bile köprü giderek artan bir tehlike nesnesi haline geldi" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.