SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, Kırım'dan ailelerini kaçırmaya çalışıyor!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Ana İstihbarat Müdürlüğü, Rus işgali altındaki Kırım'da işgalcilerin ailelerini yarımadadan çıkarmaya devam ettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2023 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2023 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, Kırım'dan ailelerini kaçırmaya çalışıyor!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Ana İstihbarat Müdürlüğü Temsilcisi Andriy Yusov, 25 Temmuz 2023'te Ukrayna basınına verdiği demeçte, işgalci Rusların ailelerini Kırım’dan çıkarmaya devam ettiğini açıkladı. Rusya’nın işgali altındaki Kırım’da askeri üslerde yaşanan patlamaların bunda önemli bir payı olduğunu belirten Yusov, "Bu olaylar sonucunda işgal yönetimi temsilcilerinde motivasyon düşüklüğü yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

KIRIM'DAN KAÇIŞ BAŞLADI

Kırım’daki işgalcilerin ailelerini tahliye ettiğine dikkat çeken Yusov, “Birçoğu ailelerini çoktan tahliye etti. Düşman, Kırım'ın kendileri için güvenli bir bölge olmadığını anlamış durumda. Ukrayna'ya ait yarımadayı bir an önce terk etmek onlara kalmış” açıklamasını yaptı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Ana İstihbarat Müdürlüğü Temsilcisi Yusov, Rus işgalcilerle işbirliği yapmamış kişilerin Kerç Köprüsü gibi tehlikeli ve yasa dışı yapıları kullanmaktan kaçınması gerektiğini dile getirdi. Yusov, “Çünkü bu yapı, saldırgan güçleri ve araçları aktarmak, Ukraynalıları, Ukraynalı savunucuları öldürmek ve Ukrayna topraklarının işgalini sürdürmek için kullanılıyor” dedi.

RUS İŞGALCİLER, KIRIM'DAN KAÇIYOR!

Rus işgalciler, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı karşı taarruzun ardından yaşadıkları korku nedeniyle Kırım'dan kaçmaya başlamıştı. Yarımadada, son olarak nisan ayı sonunda benzer toplu kaçış haberleri yapılmıştı. Ukrayna Güney Operasyonel Komutanlığı Sözcüsü Nataliya Gumenyuk, Rus işgalcilerin, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin karşı taarruzundan duydukları korku nedeniyle değerli eşyalarını alarak Kırım'ı terk etmeye çalıştığını açıklamıştı.

Rus işgali altındaki Kırım'ın Akyar kentinde 29 Nisan 2023 tarihinde yaşanan patlamanın ardından Rusya'ya ait bir uçak, Kırım'dan havalanmıştı. Uçakta kimin olduğu bilinmezken, uçağın Moskova'ya iniş yaptığı öğrenilmişti.

Son dönemde; Kerç Köprüsü ve Rus işgalindeki Kırım'daki işgalcilere ait askeri üslerde yaşanan patlamaların ardından panik olan Ruslar, yarımadayı terk etmeye çalışıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.